[INTERVJU] Davor Konjević: MVP lanske sezone želi zagreniti življenje tudi “veliki trojki”

Domžalskim Soncem je uspel odličen uvod v novo sezono. Z zmagama na mednarodnem in domačem prizorišču je Helios napovedal boj za visoka mesta, kar s pomočjo najkoristnejšega igralca lanskega rednega dela slovenskega prvenstva ni misija nemogoče.


Ko ti trener zaupa odločilen met, tudi ko si pred tem zgrešel vseh devet poskusov za tri točke, se mu pač moraš odolžiti za zaupanje in prerešetati mrežico. To je v napeti sobotni prvenstveni premieri proti gostom iz Šenčurja uspelo Davorju Konjeviću, ki je s trojko dobrih 40 sekund pred zadnjim piskom sirene postavil piko na i zmagi Heliosa s 66:57.

“Srečanje s Šenčurjem je bilo resnično zahtevno. Očitno smo se na tekmi s Širokim malce izpraznili in noge so bile kar težke. Tudi čustveno nas je prva zmaga v ABA2 ligi kar izpraznila, a smo se še pravočasno sestavili in zadnjih deset minut odigrali na visokem nivoju, kar nam je prineslo zmago. V zadnji četrtini je do izraza vendarle prišla naša kakovost,” je nekaj minut po koncu sobotnega dvoboja prvega kroga 1. SKL v intervjuju za portal Košarka.info pojasnil branilec domžalskega Heliosa, ki je v lanski sezoni v dresu Šentjurja kot po tekočem traku zbiral nagrade za najkoristnejšega igralca posameznega kroga. 28-letni hrvaški košarkar je bil povprečjem 19,96 točke in 7,96 skoka prvi strelec in drugi skakalec prvenstva.

Kakšen je bil taktični načrt za zadnjo četrtino, ki se vam je odlično posrečila?

Tekmeci so se odlično pripravili na našo igro. Natanko so vedeli, kako se nam morajo zoperstaviti v obrambi. V prvih treh četrtinah smo napravili ogromno napak, kar je bila voda na njihov mlin. Pred pričetkom zadnje četrtine ni bilo nekega posebnega dogovora. Zavedali smo se, da je pred nami odločilnih deset minut. Jasno nam je bilo, da igramo slabo, a rezultatsko še nismo v črni luknji, tako da nam lahko nekaj dobrih minut prinese preobrat.

Kljub slabšemu metu iz igre niste oklevali, ko je bilo potrebno v zadnji minuti prevzeti odgovornosti?

Tudi trener Dejan Jakara pričakuje, da bom prevzel odgovornost, ko bo to potrebno. Kar se tiče meta, to nikakor ni bila moja tekma, a me je trener vseskozi bodril. Štirikrat mi je dejal, naj mečem, tudi če žoga noče skozi mrežico. Nisem izgubil samozavesti in morda je tudi zaradi tega zadnji met našel cilj.

Kako to, da ste kljub izjemni lanski sezoni ostali v Sloveniji?

Moram poudariti, da mi je v Sloveniji zelo všeč. Imel sem nekaj ponudb iz Hrvaške in nekaterih drugih držav. Želel sem narediti stopničko več in ob prestopu iz Šentjurja v Helios sem dobil priložnost, da zaigram v ABA2 ligi. Menim, da sem izbral klub, v katerem lahko napredujem in dvignem raven svoje igre na višji nivo. Želim potrditi, da lahko kakovostno igram tudi v tem regionalnem tekmovanju, kar bi mi odprlo določene opcije za prihodnost.

S kakšnimi rezultatskimi cilji se je Helios podal v novo sezono?

Verjamem, da lahko presenetimo vsakega tekmeca. V slovenskem prvenstvu ciljamo na uvrstitev v polfinale. Prvenstvo bo zelo kakovostno, saj so predvsem Sixt Primorska, Cedevita Olimpija in Krka v vlogi favoritov in jih bo težko premagati, a imamo določene možnosti tudi proti njim. V ABA 2 ligi nimamo definiranega tekmovalnega cilja. V slačilnici smo se dogovorili, da napademo prva štiri mesta.

Bodo v regionalnem tekmovanju pomemben faktor tudi zahtevna potovanja?

Zagotovo bo temu tako. Po zmagi proti Šenčurju nas čaka potovanje v Beograd, dolgih poti pa bo med sezono kar nekaj. Na srečo vsaj v slovenskem prvenstvu naredimo manj kilometrov (smeh). Takšno je pač življenje profesionalnega košarkarja in potrebno se bo navaditi tudi na to.

Pripravil: Simon Maljevac

Foto: KK Helios Suns

Sorodne objave