Helios po preobratu do zmage, uspešni tudi Hopsi

Košarkarji Helios Sunsov in Hopsov so uspešno začeli novo sezono državnega prvenstva. Domžalčani so pred domačo publiko premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur s 66:57. Hopsi so se na prvi tekmi nove sezone 1. SKL, potem ko so visoko izgubili tekmo slovenskega Superpokala proti Koper Primorski, predstavili v povsem drugi luči in tekmeca iz Šentjurja nadigrali za 26 točk.


HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 66:57 (15:16, 13:13, 12:19, 26:9)
Helios Suns: Konjević 13, Radovčić 20, Bratec 1, Oman 8, Šantelj 6, Knežević 2, Mahkovic 14, Florveus 2.
GGD Šenčur: Bubnić 7, Rojc 5, Murić 9, Popadić 3, Rotar 2, Martinčič 6, Brkić 9, Pavić 7, Jurček 5, Zadnik 4.
CELOTNA STATISTIKA

Ekipi, ki po predvidevanjih sodita v zgornjo polovico nastopajočih v 1. SKL, se pravi da se bosta potegovali za uvrstitev v ligo za prvaka oziroma med prvih pet ekip, sta prikazali zanimivo in izenačeno predstavo. Izkušeni gostje so bili dlje časa v vodstvu, pred zadnjo četrtino z 48:40, mladi domačini pa so jih z agresivno in borbeno igro najprej ujeli (51:50), nato pa s pametnim zaključkom tekme tudi premagali. Zadnji žebelj v krsto Ggd Šenčurja je zabil Davor Konjević z njegovo edino trojko v desetih poskusih 43 sekund pred koncem za 63:57.

Pri Domžalčanih, ki so nastopili brez organizatorja igre Jureta Pelka, je z 20 točkami (5 skokov) izstopal 20-letni hrvaški organizator igre Krešimir Radovčić, 14 točk je prispeval Blaž Mahkovic, trinajst pa Konjević. Pri gostih se je med strelce vpisalo vseh deset igralcev, ki so stopili na parket, največ točk – 9 – pa sta dosegla Dino Murić in Veljko Brkić.

V drugem kolu bosta tako Helios Suns kot GGD Šenčur gostovala; slednji že v petek, 11. oktobra, v Laškem, Domžalčani pa dan kasneje pri Šentjurju.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Za pričakovati je bilo takšno tekmo saj je Šenčur izkušena ekipa, ki na trenutke igra zelo fizično. Mi smo bili na to pripravljeni, mogoče smo v prvem delu želeli preveč napadati njihove slabosti namesto da bi naša igra stekla kot mora. V drugem delu smo bili bolj samozavestni, zadeli mete za tri, kar je na koncu tudi odločilo tekmo v našo korist.”

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:
“Pričakovano težka in čvrsta tekma od začetka do konca. Mi smo dobro igrali prvih trideset minut, potem pa smo naredili preveč napak tako v napadu, kot v obrambi, kar nas je stalo zmage. Povsem zaslužena in pomembna zmaga Heliosa v prvem kolu.”

HOPSI POLZELA : ŠENTJUR 83:62 (21:26, 15:7, 26:17, 21:12)
Hopsi Polzela: Collins 9, Morina 15, Pešak 2, Dragan 7, Čebular 11, Vašl 6, Fowler 15, Atanacković 6, Vasilić 12.
Šentjur: Vlahović 9, Špan 5, Pešić 16, Držić 3, Rebec 10, Radulović 6, Čebašek 11, Ahmedović 2.

CELOTNA STATISTIKA

Gostje, ki jih vodi trener Saša Dončić, so v prvi četrtini dosegli 26 točk, v naslednjih treh pa skupaj 36. Ob zelo nizkem odstotku zadetih metov, 10:37 za dve točki in 28-odstotnem iz igre, so bili lahek za izkušeno domačo zasedbo, ki je tekmo dokončno prelomila v zadnjih minutah tretje četrtine in na začetku zadnje.

Šentjur je v 27. minuti zaostajal vsega 50:52, na začetku 36. minute pa je semafor v dvorani na Polzeli kazal 75:50. Se pravi, da so domači v tem času naredili delni izid 25:0.

Po petnajst točk sta za Hopse dosegla Gezim Morina (10 skokov) in Nathaniel Edward Fowler (7 skokov), dvanajst točk je prispeval Milojko Vasilić, enajst Sandi Čebular, najvišji statistični indeks pa je imel ameriški organizator igre Anthony Deray Collins, ki je zbral 12 podaj, devet točk in osem skokov, valorizcija 25. Pri gostih je Miloš Pešić dosegel 16 točk.

V drugem kolu, 12. oktobra, bo Šentjur gostil Helios Suns, Hopse pa čaka gostovanje v Rogaški Slatini.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Glede na to, da smo imeli na zadnjih tekmah kar nekaj težav z uigranostjo in slabim metom, smo v današnjo tekmo vstopili živčno. V nadaljevanju smo predvsem z odlično obrambo prevesili tehtnico v našo korist. Mislim, da lahko s takšno obrambo in pristopom, predvsem pa z uigranostjo, ki bo iz treninga v trening boljša, tudi v nadaljevanju prvenstva prikažemo odlične predstave.”

Saša Dončić, trener Šentjurja:
“Čestitke Hopsom za zasluženo zmago. Domači so pokazali veliko več želje, ne vem pa, kaj se je zgodilo s fanti v zadnji četrtini. Šest minut nismo dosegli koša, v obrambi pa smo bili premehki. Če želimo v tej sezoni narediti dober rezultat, se bo moralo v razmišljanju igralcev marsikaj spremeniti.”

Pripravili: KZS, Simon Maljevac

Foto: Osebni Instagram profil Krešimir Radovčić

Sorodne objave