Harden že uvodoma pokazal novo potezo

Po dolgih mesecih čakanja so na svoj račun znova prišli ljubitelji najmočnejše košarkarske lige na svetu. S tekmo med Houston Rocketsi in Shanghai Sharksi se je namreč, po nekaj dnevih trening taborov, začela predsezona lige NBA.


Pričakovano so visoko z 140-71 slavili Rocketsi pri katerih je znova blestel eden najboljših igralcev na svetu, James Harden. Že do polčasa je dosegel trojnega dvojčka, na koncu pa se je po le nekaj več kot dvajsetih minutah igre ustavil pri 10 točkah, 12 skokih in 17 podajah. Russell Westbrook, ki je letos poleti v boju za naslov prvaka okrepil Rocketse, na parket ni stopil, saj po artroskopski operaciji kolena, ki jo je prestal v maju, še vedno ni popolnoma pripravljen za igro. Pri nemočnih Sharksih sta najboljše igrala ravno dva bivša igralca Rocketsov, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico točk svoje ekipe. Visoki Litvanec Donatas Motiejunas je dosegel 27 točk, James Nunnally pa jih je dodal 16.

Po lanskoletnih ubijalskih trojkah po koraku nazaj, je Harden že poleti razkril, da za to sezono pripravlja novo potezo. Kot vse kaže, je poleti pridno delal na metu za tri točke, pri čemer najprej naredi korak vstran, nato pa vrže iz ene noge. Na tem srečanju mu ni uspelo zadeti tega težkega meta, v kolikor pa ga je Harden dovolj natreniral, bo vsekakor šlo za zelo težko ubranljiv met. Met si lahko ogledate v videu spodaj.

Houston bo v naslednjih dneh odigral srečanje z Los Angeles Clippersi na Havajih, nato pa odhajajo v Tokio, kjer se bodo dvakrat pomerili z aktualnimi prvaki, Toronto Raptorsi.

Foto in video: NBA/www.nba.com

Sorodne objave