Ekipe lige ABA tik pred začetkom EuroCupa

Kot vemo se bodo tri ekipe lige ABA letos udeležile EuroCup sezone 2019/20. To so Budućnost VOLI, Cedevita Olimpija and Partizan NIS. Za vse tri udeležence se tekmovanje začne že ta teden.


Prvi se bo na parketu pokazal srbski Partizan. Črno-beli se bodo že danes pomerili z italijanskim prvakom Umana Reyer iz Benetk. Beograjski klub bo kot zmagovalec nedavnega ABA Superpokala v tekmo zagotovo šel z veliko samozavesti, saj želijo ostati na zmagovalni poti. Budućnost in Olimpija bosta svoji prvi tekmi odigrali v sredo.

Črnogorski klub se bo znašel pred težkim gostovanjem, saj mu bo nasproti stala Unicaja iz Malage. Pred tremi leti se je boj med tema ekipama v EuroCupu končal z dvojno zmago Unicaje. Budućnost tako lahko že jutri išče svojo priložnost za revanšo.

Cedevita Olimpija se bo v Stožicah pomerila s turškim Darussafakom. Kljub porazu v finalu Superpokala proti Partizanu imajo Zmaji za seboj veliko število kvalitetnih pripravljalnih tekem, tako da favorit na danem obračunu praktično ni znan. Slovensko občinstvo pa seveda z navdušenjem pričakuje prvo evropsko zmago »nove« Olimpije.

Foto: ABA.com

Sorodne objave