Grška Spaka vzela krono Lebronu Jamesu

Ameriški portal Sports Illustrated je obnovil listo stotih najboljših NBA košarkjev, kjer je po novem na prvem mestu letošnji MVP lige NBA Giannis Antetokounmpo vzel dolgoletno krono LeBronu Jamesu.


V danem obdobju pred začetkom nove sezone veliko medijskih hiš objavi prenovljeno listo stotih najboljših košarkarjev. Prvič po letu 2013 pa LeBron James ni več vodilni na lestvici svetovno znanega Sports Illustrated. To mesto je vzel trenutni MVP Giannis Antetokoumnpo, za nameček pa je na drugem mestu pristal novopečeni lastnik šampionskega prstana Kawhi Leonard. James se mora tako po dolgoletni prevladi zadovoljiti z »zgolj« tretjim mestom.

Na top 100 listo se je po le eni sezoni visoko zavihtel tudi Luka Dončić, ki trenutno zavzema 30. mesto. Dragića žal zaenkrat na dani lestvici ni več.

Prvih 20 košarkarjev na lestvici sta dopolnila še dva Evropejca, Nikola Jokić na osmem in Rudy Gobert na 14. mestu. Pod seznamom lahko kliknete povezavo za ogled celotne Sports Illustrated top 100 lestvice.

 1. Giannis Antetokounmpo
 2. Kawhi Leonard
 3. LeBron James
 4. Stephen Curry
 5. James Harden
 6. Anthony Davies
 7. Joel Embiid
 8. Nikola Jokic
 9. Paul George
 10. Damian Lillard
 11. Jimmy Butler
 12. Russell Westbrook
 13. Karl-Anthony Towns
 14. Rudy Gobert
 15. Kyrie Irving
 16. Lamarcus Aldridge
 17. Draymond Green
 18. Al Horford
 19. Blake Griffin
 20. Kemba Walker

https://www.si.com/nba/top-100-nba-players-2020#30-21

Sorodne objave