Grgić ostaja na mestu selektorja ženske reprezentance

Ljubljana – Žensko člansko košarkarsko reprezentanco bo tudi v prihodnje vodil Damir Grgić. 39-letni strokovnjak, ki je med najbolj zaslužnimi za preporod slovenske ženske reprezentančne košarke, se je z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije dogovoril za novo dvoletno sodelovanje. Selektorjevo imenovanje mora sicer potrditi še IO KZS, a glede na odlično delo v zadnjem reprezentančnem obdobju pod Grgićevem vodstvom, bo šlo zgolj za formalnost.


 

Damir Grgić je bil na mesto selektorja ženske članske reprezentance imenovan decembra 2014 in takoj zavihal rokave. Po odlično odigranih kvalifikacijah je 39-letni Trboveljčan, ki na klubski ravni uspešno vodi celjske košarkarice, pred dvema letoma izbrano vrsto premierno popeljal na evropsko prvenstvo. Nato je z reprezentanco do 20 let na prvenstvu stare celine osvojil srebrno odličje, na letošnjem ženskem EuroBasketu pa z osvojenim 10. mestom postavil nov mejnik ženske članske reprezentančne košarke.

Omenjeni rezultat ter predvsem igre, ki so jih prikazale Nika Barič, Teja Oblak, Eva Lisec, Annamaria Prezelj in ostale reprezentantke, mu velik izziv predstavlja tudi v prihodnje. Članice namreč že čez dober mesec dni začenjajo s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo leta 2021.

Slovenke prva tekma čaka 14. novembra, ko se bodo doma pomerile z Grčijo, tri dni kasneje pa bodo gostovale v Bolgariji. Preostali okni za igranje kvalifikacijskih tekem bosta med 8. in 16. novembrom 2020 ter med 31. januarjem in 8. februarjem 2021. V skupini A bo tekmica Slovenije še Islandija.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Vesel in ponosen sem, da bom nadaljeval z delom na reprezentančni klopi. Po evropskem prvenstvu sem sicer potreboval nekaj oddiha, a sam pri sebi sem vseskozi vedel, da moramo skupaj s štabom in igralkami nadaljevati z zastavljenim delom. Hvala vodstvu košarkarske zveze za zaupanje in podporo. Pred nami so novi izzivi. Mislim, da smo v zadnjem obdobju postavili lepo osnovo in temelje za prihodnje reprezentančne akcije. Že sredi novembra začenjamo novo zgodbo. Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2021. Storili bomo vse, da še tretjič zapored zaigramo v družbi najboljših evropskih ekip. A gremo korak po koraku. Hočeš nočeš, se bomo prvič znašli v vlogi favoritinj skupine. To vlogo bomo morali sprejeti, a še naprej bomo ostali skromni in na igrišču kazali igro, ki nas je krasila zadnja štiri leta. Verjamem, da bo tako že na novembrskih tekmah proti Grčiji in Bolgariji in komaj čakam, da začnemo z reprezentančno akcijo.”

Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
”Damir Grgić je bil in je edina prava izbira za mesto selektorja ženske članske reprezentance. Delo, zagnanost in rezultati deklet v zadnjem obdobju govorijo v njegov prid. Slovensko žensko člansko reprezentančno košarko smo postavili na evropski zemljevid in veseli nas, da smo sklenili dogovor in bo Damir nadaljeval z začrtanim delom. Verjamem, da ga bodo zadnji uspehi še dodatno motivirali in prepričan sem, da skupaj z odličnimi dekleti in štabom še ni rekel zadnje besede.”

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave