Goran Dragić o tekmovalnosti, ki jo prinaša Jimmy Butler

Novi zvezdnik Miamija Jimmy Butler zaenkrat pri Vročici uživa toplo dobrodošlico. Tudi njegova soigralca Goran Dragić in Tyler Herro sta prijetno presenečena kako hitro se je Butler povezal z ekipo.


Ne gre se mu za številke,« je povedal Dragić za Miami Herald. »Mnogokrat bi raje podal kot vrgel na koš. Te kvalitete ne premorejo vsi. Vidi se, da želi sprva vse vključiti v igro, potem ko pa je treba tekmo odločiti, prevzame odgovornost.«

Butler je trenutno edina t.i. zvezda v zasedbi Erika Spoelstre. Vodilni v ekipi je po točkah (20,1), asistencah (6,5), ukradenih žogah (2,4), v povprečju pa na tekmo doda še 6 skokov.

»Spoelstra venomer pravi – ‘Jimmy iz končnice, potrebovali ga bomo’,« pripoveduje nadarjeni novinec Miamija Tyler Herro. »Obstajata dva Jimmyja. Jimmy in Jimmy iz končnice. Mislim, da smo že na zadnjih treh srečanjih videli tistega drugega. Odličen igralec je, nenehno se od njega učim.«

Poleg povprečja dobrih dvajsetih točk je Butler v rani sezoni že štirikrat dosegel dvomestno število asistenc in dosegel trojni dvojček ob zmagi, po podaljšku proti Torontu. Na veselje privržencev Vročice se je Butler res odlično vključil v relativno mlado ekipo Miamija, ki trenutno velja za eno lepših presenečenj uvoda rednega dela lige NBA.

Sorodne objave