Goran Dragić o nastopu na svetovnem prvenstvu

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić si je v torek v Beogradu ogledal pomembno tekmo lige ABA med Partizanom in Cedevito Olimpijo, za katero igra tudi Zoran Dragić. Srbski novinarji so ga spraševali tudi o morebitnem nastopu na svetovnem prvenstvu, a Dragić glede končne odločitve ostaja skrivnosten.


Po zgodnjem koncu letošnje sezone v ligi NBA, kjer so Milwaukee Bucks izgubili proti Miami Heat, je imel Goran Dragić veliko prostega časa za razmislek o morebitni udeležbi na svetovnem prvenstvu v košarki.

Pred nekaj dnevi je izjavil, da še ni povsem prepričan, ali bo sodeloval. Če bi se odločil za igranje, bi prevzel vlogo mentorja, vlogo glavnega igralca pa bi prepustil Luki Dončiću.

“Doma bom. Ne bom igral. Dovolj je bilo, 16 let, NBA in še vse ostalo. Morda bom šel na Japonsko, da podprem reprezentanco, a bo težko, da bom igral,” pa je po tekmi odgovoril na vprašanje novinarjev.

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na začetku svetovnega prvenstva pomerila na Japonskem, na otoku Okinawa. Tam bodo v prvem delu tekmovanja igrali proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskim otokom. V primeru napredovanja se bodo nato pomerili s skupino, v kateri bosta napredovali dve reprezentanci – Nemčija, Finska, Avstralija ali Japonska.

Najboljši reprezentanci bosta nato odpotovali v Manilo na Filipinih, kjer se bodo odvijali izločilni boji.

Sorodne objave