FOTO: Razkrit je nov reprezentančni dres slovenskih reprezentantov in reprezentantk

Na rekreativnem dm teku za ženske so bili včeraj predstavljeni novi dresi, ki jih bodo v prihodnosti nosili člani ženske in moške košarkarske reprezentance. Gre za prvo posodobitev dresov odkar je Košarkarska zveza Slovenije pred dvema letoma sklenila sodelovanje z adidasom. V dosedanji različici adidasove oprave je slovenska moška reprezentanca osvojila tudi naslov evropskega prvaka v Istanbulu leta 2017.


Adidas je s KZS-jem leta 2017 sklenil štiriletno sodelovanje, tokratna osvežitev reprezentančnih dresov pa naj bi bila povsem v skladu z novimi smernicami. Adidas je pri oblikovanju novih dresov sledil tudi priporočilom Olimpijskega komiteja Slovenije. V tokratni različici dresov prevladujejo bela, modra in zelena barva, na sprednji strani pa je prisoten tudi Triglav kot glavni nacionalni simbol. Modra barva naj bi predstavljala naše bogastvo, vodo, zelena pa mladost in rast. Na sprednjem delu dresa košarkaric zasledimo še logotip generalnega sponzorja slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemacha, hrbtno stran pa zaključuje logotip znamke Orbit, medtem ko se na hlačkah nahaja logotip podjetja dm.

V novi reprezentančni dres so bile na včerajšnji podelitvi nagrad dm teka že opravljene reprezentantke Annamarija Prezelj, Zala Friškovec in Eva Rupnik. Predstavite dresov je bila tako glavno presenečenje enega izmed glavnih rekreativnih dogodkov v Sloveniji. “Presenečenje je res super uspelo. adidas je znova naredil lep in kakovosten dres in komaj čakam pripravljalni tekmi prihodnji konec tedna, da ga s soigralkami tudi uradno preizkusimo. Še posebej pa sem vesela, da bomo tokrat prav dekleta tista, ki se bomo prve predstavile v dresu z novo podobo,” je povedala Prezeljeva. Z njo se je strinjala tudi reprezentančna soigralka Eva Rupnik. “Lepo je bilo videti vso to množico navdušenih tekačic in upam, da bodo na tekmah navijale za nas. Presenečenja z dresom res nismo pričakovale. Dres je zelo lepo oblikovan, še posebej pa me navdušujejo kvalitetni materiali. Igrati v njem bo pravi užitek.”

Nove drese bodo reprezentantke oblekle že prihodnji konec tedna, ko jih čakata pripravljalni tekmi s Češko in Hrvaško. Da bo nova oprema igralkam dala nov zagon potrjuje tudi Friškovčeva. “Potihem smo upale, da bomo na prvenstvu zaigrale v novi podobi dresov. Dres mi je izjemno všeč. Vse ga bomo s ponosom nosile in se po najboljših močeh borile za reprezentančne barve.”

Vir: KZS

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave