Favorizirana Rogaška boljša od Triglava

V torek je Rogaška na domačem terenu v zaostali tekmi 5. kola 1.SKL gostila ekip ECE Triglav. Pred tekmo so igralci iz Rogaške Slatine veljali za favorite tega srečanja in to so tudi pokazali na parketu ter zasluženo zmagali.
FOTO: KK Rogaška


1.SKL
5. kolo
Torek, 17. november

ROGAŠKA : ECE TRIGLAV 93:75 (26:17, 21:19, 22:19, 24:20)
Rogaška: Vujačić 5, Nichols 21, Bernard 16, Gabrovšek 16, Blackshear 7, Božak 2, Pelko 16, Zupan 10.
ECE Triglav: Ješe 8, Ožegovič 16, Kuralt 3, Stavrov 30, Smrekar 6, Praljak, 6, Urbiha 6.
CELOTNA STATISTIKA
V Rogaški Slatini sta se pomerili ekipi domače Rogaške in gostov iz Kranja, Triglava. Šlo je za zaostalo tekmo 5. kroga prvega kroga domačega košarkarskega prvenstva. Tekmo so pričakovano dobili košarkarji domače zasedbe, ki so proti zasedbi z repa lestvice prišli do še pete zmage na osmih tekmah v novi sezoni. Rogaška se je z zmago in 13 točkami zavihtela na vrh prvenstvene lestvice, za eno točko je prehitela Krko, ki ima sicer dve odigrani tekmi manj in popolno statistiko šestih zmag.
Rogaška je slavila na podlagi izkušenj in daljše klopi. V obračunu rezervistov so rezervni igralci Rogaške prispevali 28 točk, medtem ko so rezervisti Triglava ostali pri 12 točkah. Primerjava igralcev začetne peterke kaže bolj izenačen izid 65:63 v korist domačih. Triglav tako po šestih tekmah še ni okusil slasti zmage. Eno svojih najboljših tekem je odigral 19-letni Kranjčan Andrej Stavrov, ki je bil igralec tekme s 30 točkami. Stavrov je dal tudi največ trojk, kar pet. David Christopher Nichols je bil v ospredju pri Rogaški z 21 točkami.
Triglav naslednja tekma čaka 21. novembra, ko bodo igrali pri sosedih v Šenčurju, Rogaško pa naslednja tekma čaka 28. novembra, ko bodo doma igrali proti Podčetrtku.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL

Sorodne objave