Evroliga: “Slovenska” Real Madrid in Barcelona do zmage

V petek zvečer sta se še na drugem četrtfinalnem obračunu Evrolige srečala para Real Madrid:Panathinaikos in Anadolu Efes:Barcelona. Real Madrid je pred domačimi gledalci prednost v skupnih zmagah povečal že na 2-0 (78-63), Barcelona pa je v Turčiji poravnala izid na 1-1 (72-74).


Real Madrid je v domači dvorani proti Grkom dominiral praktično celotno srečanje. V prvem polčasu je dobro igral tudi Klemen Prepelič, ki je v igro prišel iz klopi in nekajkrat prevzel tudi funkcijo organizatorja igre. V tem delu srečanja je Prepelič dosegel tudi vseh svojih 9 točk, v celotno statistiko pa je vpisal še skok in asistenco, v dobrih petnajstih minutah igre. Anthony Randolph je igral slabih 25 minut in dosegel 10 točk, 5 skokov in 2 asistenci.

Madridčani so prednost večinoma držali med desetimi in petnajstimi točkami razlike, njihov prvi strelec pa je bil s 13 točkami razpoloželni Facundo Campazzo. Panathinaiokosu se je zelo poznala mizerna forma Nicka Calathesa, ki je zgrešil vseh 11 metov iz igre in vpisal zgolj točko! Prav Calathes bo največji dolžnik v naslednjem srečanju, ko se ekipi selita v Atene.

Barcelona do pomembne zmage

Za Barcelono je zmaga v Istanbulu izredno pomembna, saj se ob izenačenem izidu serija sedaj seli na njihov parket. Ob tesni zmagi, 72-72 je Jaka Blažič prispeval 2 točki, 2 asistenci in 1 skok. Najboljši strelec gostov je bil z 17 točkami Adam Hanga, za Efes pa jih je 18 prispeval Shane Larkin.

Izidi v zmagah po dveh tekmah (igra se na tri zmage):

Real Madrid – Panathinaikos 2:0
Anadolu Efes – Barcelona 1:1
Fenerbahče – Žalgiris 1:1
CSKA Moskva – Baskonia 1:1

Sorodne objave