Evroliga bo vedno imela predstavnika iz ABA lige

Močan igralski lobij je prejšnji teden dosegel, da sta se končala tudi EuroCup in Evroliga.


Igralci so v Evroligi tako že ob začetku krize dosegli le 20 % zmanjšanje plač, v zadnjem času pa pritiskali, da je vodstvo tekmovanja sezono tudi dokončno prekinilo. Zaradi prekinitve obeh prvenstev je bilo dvignjenega veliko prahu, saj sta brez napredovanja v Evroligo ostala tako Virtus in Partizan, ki sta v ta namen vložila veliko denarja.

Predlog po prekinitvi je ob začetku zasedanja podal že prvi mož tekmovanj, kontroverzni in marsikje osovraženi Josep Maria Bartomeu. Španski funkcionar se je v preteklih dneh veliko pojavljal v medijih, nedavno pa je tudi podal intervju za srbski MaxBet.

V njem je izjavil, da nikoli ne bo dovolil, da bi ABA liga ostala brez predstavnika v Evroligi. Predstavnik pa ni enako prvak ABA lige, to pa je potrdil tudi Bartomeu.

Te beseda Španca je vendarle treba jemati z nekoliko rezerve, saj se funkcionar obrača po vetru in v različnih medijih daje različne izjave, odvisno s kom govori. Vsekakor pa je jasno, da bo Evroliga vedno gledala na to, katera moštva se ji bodo finančno najbolj izplačala, ne pa kdo ima tradicijo in kvaliteto.

Sorodne objave