Durant pojasnil zakaj je Dončića tako težko zaustaviti

Zvezdnik Brooklyn Netsov Kevin Durant je nedavno za spletni podcast »The ETCs with Kevin Durant« razmišljal o tem zakaj je Luka Dončić tako zelo nevaren v napadu. KD je prepričan, da Dončić z varljivo počasno igro uspava igralca, ki ga pokriva, nato pa ga preseneti s hitro potezo in zaključi.


“Mislim, da Dončić igra dovolj hitro, da lahko pride do svojih metov. Tisti nori koši in podaje, ki mu uspevajo, Luka daje občutek kot da se samo sprehaja. Veste kako rapperji včasih zelo umirjeno in z občutkom govorijo čez podlage, ne da bi se posebej naprezali? Podobno je z Dončićem. Enostavno je na parketu zelo umirjen in vidi vse še predenj se zgodi, zato mu lahko uspevajo vse podaje, ki si jih zamisli.”

“Včasih izsili prekršek, in potem mu pustiš nekaj več prostora. Luka to hitro izkoristi pod košem, najprej nakaže met, ti skočiš, potem spet nakaže met in slej ko prej sledi zaključek. Njegov tempo je neverjeten.”

“Poleg tega je varljivo hiter. Lahko se hitro prikrade mimo tebe in polaga, potem se upočasni in tako izsili veliko osebnih napak. Obnaša se kot da ni atletski, ampak potem pride mimo tebe ker ima veliko telo, s katerim skuša nasprotnike prevarati, da ne more mimo njih. In tako te upočasni, ti ga loviš, on te upočasni in tako dobi prostor za polaganje. Zato moraš biti zelo pazljiv ko ga pokrivaš,” je zaključil Durant.

Sorodne objave