Dragiću le še teoretične možnosti za končnico

Po tesnemu porazu ekipe Miamija proti Torontu, so se vrata končnice za ekipo iz Floride kratkomalo zaprla. Vročica je imela priložnost, da si v zadnjem napadu rednega dela priigra zmago, a jo je zapravila. Center ekipe Bam Adebayo je sicer v zadnjih trenutkih zadel, a desetinke niso bile na njegovi strani. Dragić in druščina imajo tako le še teoretične možnosti za preboj v drugi del sezone.


Košarkarji Miamija so na nedeljski tekmi iskali nujno pot do zmage, ki bi jih zadržala v boju za končnico. Dragiću se je po dveh četrtinah še smejalo, ko je z ekipo na glavni odmor odhajal z vodstvom 57:50. Toda gostitelji so v drugem polčasu ujeli priključek in v zadnjo četrtino vstopili z rezultatom 78:79. V napeti končnici rednega dela tekme je imel Miami v zadnjih desetih sekundah priložnost, da doseže zmagoviti koš, vendar so se košarkarji preveč zapletali in sledilo je pet minut dodatne igre.

Toronto je v podaljšku pred domačimi gledalci pristopil bolj profesionalno in dosegel 57. zmago, s katero bodo v končnico vstopili kot druga ekipa na vzhodu. Dragić je v 38 minutah dosegel devet točk (met iz igre 4/12) ter v statistiko vpisal še šest asistenc in pet skokov.

Kljub porazu za Miami še vedno obstajajo teoretične možnosti, da vstopi v končnico, ki so si jo ponoči zagotovili košarkarji Brooklyn Nets in Orlando Magic. Zdaj so v igri za zadnje prosto mesto v vzhodni konferenci skupaj z Detroit Pistons in Charlotte Hornets, ki so v noči na ponedeljek premagali prav Detroit. Miami je v najslabšem položaju. Od Detroita ga trenutno loči zmaga, s Charlottom pa ima enak izkupiček, vendar je ta bolje igral proti ekipam iz iste divizije.

Za uvrstitev Miamija v končnico bi morali Pistons izgubiti obe zadnji tekmi, Hornets pa vsaj eno. Ob tem bi moral Dragić s soigralci na domačih tleh premagati tako Philadelphijo kakor tudi Brookyln.

Avtor: Nel Daugul

Sorodne objave