Dragić vs Dončić vs Čančar: Slovenci opevamo novo NBA sezono

Liga NBA bo vrata nove sezone odprla čez dva meseca, zanimanje zanjo pa v Sloveniji še nikoli ni bilo večje. Poleg Dragiča in Dončića bo za Denver Nuggets nekaj minut zagotovo odigral tudi Vlatko Čančar, znani pa so datumi medsebojnih (slovenskih) srečanj. Zagotovo bo romanje naših košarkarskih navdušencev čez lužo še pestrejše kot prej.


Prvi obračun med velikima prijateljema Dončićem in Dragićem velja pričakovati 14. decembra 2019, drugega pa 28. februarja 2020.

Vsak klub v ligi NBA bo v rednem delu nove sezone odigral 82 tekem. Polovico doma (41), polovico (41) v gosteh. Klubi so razdeljeni v dve konferenci – zahodno in vzhodno. Štirikrat v rednem delu ene sezone se bodo pomerili s tekmeci iz svoje konference (primer: Dallas se bo štirikrat pomeril z Denverjem), dvakrat pa s preostalimi (primera: Dallas se bo dvakrat udaril z Miamijem, podobno velja za razpored dvobojev med Miamijem in Denverjem).

Pomembni »slovenski« datumi v novi sezoni NBA

 1. oktober 2019: začetek lige NBA
  23. oktober 2019: Dallas – Washington, Miami – Memphis, Portland – Denver
  29. oktober 2019: Denver – Dallas
  5. november 2019: Denver – Miami
  14. december 2019 : Dallas – Miami
  8. januar 2020: Dallas – Denver
  28. februar 2020: Miami – Dallas
  11. marec 2020: Dallas – Denver
  25. marec 2020: Miami – Denver
  13. april 2020: Denver – Dallas

Dan po uvodnih tekmah, sreda 23. oktober, se bodo prvič v novi sezoni predstavili Dallas, Miami in Denver. Telički bodo prvič vpregli težko pričakovani tandem Dončić-Porzingis, medtem ko po dveh desetletjih na parketu ne bo Dirka Nowitzkega. Za Dallas bosta proti Washingtonu prvič zaigrala tudi Delon Wright in Seth Curry.

Miami, od katerega se je je poslovil Dwayne Wade, bo svojo vročo okrepitev po imenu Jimmy Butler predstavil na domačem parketu proti Mephisu. Tri dni kasneje pa sledi že obračun pri favoritu za osvojitev naslova Milwaukee Bucks, katerim ostaja zvest izvenzemeljski Giannis Antetokounmpo.

Denver, kjer se po novem dokazuje Vlatko Čančar, prvi zvezdnik kluba pa je srbski center Nikola Jokić, bo vstopil v novo sezono 23. oktobra proti Portlandu.

Sorodne objave