Dragić (končno) zablestel v dresu Toronta

Po neprepričljivih predstavah na treh pripravljalnih tekmah Gorana Dragića v svežem dresu Toronta, je sinoči Ljubljančan dosegel toliko točk kot na vseh prvih srečanjih. V 22 minutah je ob zmagi nad Washingtonom prispeval 16 točk, natančen pa je bil predvsem pri metu za 3 (4/5).


V statistiko je novi kanadski ‘Zmaj’ vpisal še 4 skoke, 2 podaji in ukradeno žogo. Dragič je tekmo ponovno začel v prvi peterki Raptorsev, kar naj bi, vsaj v začetku sezone, ostala stalnica. Pri Torontu je najbolj izstopal košarkar s klopi Malachi Flynn z 22 točkami, 13 jih je dosegel v četrti četrtini. Pri ekipi iz prestolnice je največ točk dosegel Kyle Kuzma (24).

Edina preostala tekma je bila odigrana v Los Angelesu, kjer so morali Lakersi priznati premoč Golden Statu s 111:99. Lakersi, eni največjih favoritov pred začetkom sezone, tako še vedno ostajajo brez zmage, saj so izgubili vseh pet tekem.

Danes ponoči se bo po krajšem premoru na parket vrnil tudi Luka Dončić, ki bo ob 0:30 po našem času začel tekmo proti Charlottu. Po napovedih naj bi Slovencu novi strateg Jason Kidd nocoj namenil več minut, kot na prvih dveh pripravljalnih tekmah (16 in 18 minut). Dončić bo namreč najverjetneje nastopil tudi v zadnji četrtini.

Sorodne objave