Dončić po mnenju mnogih še zdaleč ni idealen

Novinarji ameriške športne franšize Sports Illustrated so strnili pričakovanja pred prihajajočo sezono košarkarske lige NBA. Med prvimi so se lotili najboljšega novinca lanskega leta Luke Dončića, kateremu pripisujejo lepe možnosti za nadaljnji napredek, vendar opozarjajo, da je pred njim velik izziv.


Po njihovem mnenju je Luka po dolgem času poskrbel za eno bolj zabavnih in atraktivnih »rookie« sezon. “Slovenec ima resda neizoblikovano telo, a njegova igra je izdelana precej bolj, kot bi sklepali iz njegove starosti. Če se ozremo nazaj, se zdi kar malce noro, koliko dvomov je bilo izraženih ob njegovem vstopu v ligo. Gre za najuspešnejšega najstnika v zgodovini evropske košarke, ali smo res mislili, da se ne bo znašel na naslednjem nivoju? Sprehodil se je do priznanja za novinca leta,” so bili suvereni pri Sports Illustrated.

A preden so spisali še en hvalospev mlademu slovenskemu asu, so še realno pogledali kaj lahko Dončića zavede. “Skeptiki pravijo, da je Dončić blizu svojemu vrhuncu, ker je v karieri odigral že toliko tekem. Fant ni nikakršno fizično čudo, njegove atletske sposobnosti pa bodo z leti samo še bledele. Ja lahko dovolj dominanten, da se uvrsti v prvo peterko lige NBA? “V drugi sezoni bo letvica postavljena višje. S prihodom Kristapsa Porzingisa bo vse drugo kot uvrstitev v končnico velik neuspeh. Dončić je nadigral celotno generacijo novincev. Bomo videli, če bo ostal na vrhu tudi do julija 2020,” so zaključili ameriški novinarji.

Ne glede na to, večina ljubiteljev košarke pričakuje Lukino dobesedno eksplozijo v naslednjih letih njegove NBA kariere, tega mnenja pa niso izdelali mediji temveč njegove predstave. S Porzingisom pa so po drugi strani v prenovljenem Dallasu pričakovanja res večja, a toliko bolj realna.

Sorodne objave