Dončić ostal kar brez dveh soigralcev

Nadaljevanje sezone v Orlandu se približuje, Dallas Mavericksi pa se soočajo s težavami v svojem kadru. Moštvo je najprej zapustil Willie Cauley-Stein, ki se je odločil, da sezone ne bo odigral do konca, Ricku Carlislu pa je sive lase povzročila tudi poškodba Courtneya Leea, ki je za letošnjo končnico prav tako izgubljen.


Lee si je med odmorom, ki je posledica pandemije koronavirusa poškodoval meča. Prestati je moral operacijo, okrevanje pa bo trajalo še nekaj časa. Lee sicer v letošnji sezoni ni igral ogromno, vseeno pa je bil za Carlisla pomemben rotacijski igralec. Na parketu je v povprečju prebil približno 14 minut, v tem času pa je dosegal 4,5 točke, 1,3 skoka in 0,8 ukradene žoge.

Še nekoliko večji hendikep bo gotovo odhod Willieja Cauley-Steina, ki je sredi sezone prišel iz vrst Golden Statea kot velika okrepitev pod košem. 26-letni center je za Teličke odigral zgolj 14 tekem (5,2 točke, 4,6 skoka). Cauley-Stein bi rad čas končnice preživel s svojo partnerico, ki je trenutno noseča. Njegova odločitev bo še več bremena položila na Bobana Marjanovića, Kristapsa Porzingisa in Maxija Kleberja, saj se je že pred časom poškodoval Dwight Powell, ki ga je nadomeščal prav Cauley-Stein.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Mavs MoneyBall

Sorodne objave