18. oktobra Dragić s statusom prostega igralca

Tržnica košarkarjev lige NBA, ki jim po letošnjem zaključku sezone potečejo pogodbe s klubi, se bo odprla 18. oktobra. Eden izmed prostih igralcev bo tako postal tudi Goran Dragić.


ESPN poroča, da bo po 18. oktobru sledilo štiridnevno obdobje za sklepanje dogovorov med klubi, medtem ko bodo pogodbe uradno overjene od 23. oktobra dalje. Še letos bo imelo vseh 30 klubov priložnost kadrovati, 23. junija se namreč odpre tržnica igralcev pred nadaljevanjem sezone 30. julija v Orlandu.

Moštva bodo lahko menjala igralce z rezervisti od 1.julija do 14. avgusta, ti pa ne smejo imeti več kot treh let izkušenj z igranjem v ligi NBA. Med te primere sodijo tudi okužbe z novim koronavirusom, pri čemer lahko igralca s pozitivnim testom zamenjajo tudi po 14. avgustu. Igralci, ki se bodo odločili da v nadaljevanju sezone ne zaigrajo, bodo za vsako tekmo izgubili 1,1 odstotka plače. Največ bodo lahko izgubili 15,1 odstotka plače, četudi izpustijo več kot 14 tekem.

Datum za nabor lige NBA po poročanju ameriške sedme sile ostaja 16. oktobra, novinci pa se bodo lahko nanj prijavili (ali odjavili) od 17. avgusta do 6. oktobra.

Photo: NBA.com

Sorodne objave