Dolg ABA lige je vse večji, tekme so pod vprašajem

Po poročanju srbskega Mozzart Sporta ABA liga tone v vse globljo finančno luknjo. Težave naj bi bile celo tako velike, da tekmovanju lahko grozi tudi popolna odpoved.


Že v začetku oktobra se je poročalo, da je banka s katero je predhodno sodelovala ABA liga blokirala račun tekmovanja in na ta način onemogočila poslovanje. Sama situacija se sicer vleče že iz časa pred začetkom sezono, ko so med klubi nastali nekateri finančni spori. V tem trenutku se zdi, da še vedno ni bilo nič postorjeno za rešitev teh problemov, liga pa tone v vse večje dolgove. Kaj kmalu bi lahko nastale tudi težave pri organizaciji prihajajočih srečanj.

Mozzart Sport poroča, da je liga klubom že poslala pisna obvestila v katerih je zapisano, da liga zaradi dolgov hotelom morda ne bo mogla organizirati 7. tekmovalnega kroga, saj bi hoteli lahko preklicali rezervacije. Konkretna težava naj bi se pojavila v hotelu Borik v Zadru, kjer so nastanjeni sodniki, hotel pa v mesecu novembru ne bo obratoval.

Isti vir tudi poroča, da naj bi dolgovi lige do hotelov znašali že 145.000 evrov, tu pa naj bi bil tudi dolg do zaposlenih, v višini 9.500 evrov. Na koncu meseca bi bilo potrebno izplačati 45.000 evrov davka, ABA liga pa za nameček še ni pravočasno oddala finančnega poročila. Obeta se torej finančna kazen od 1000 do 13.000 evrov, zaradi morebitnih neplačanih dolgov pa bi številka lahko zrasla do 26.000.

Regionalnemu tekmovanju tako trenutno ne kaže najbolje.

Sorodne objave