Bo Jokić za soigralca dobil perspektivnega Srba

Srbski mediji v teh dneh poročajo o mlademu, komaj 18-letnemu Alekseju Pokuševskemu, ki se bo udeležil letošnjega nabora lige NBA. Mladenič je član Olympiacosa, kjer je igral tudi v mladinskih kategorijah, ima pa tudi grško državljanstvo. Že lanskega marca je debitiral tudi v Evroligi, z izbranimi besedami pa o mladem Srbu govorijo tudi v ligi NBA. 


Minnesota Timberwolvesi so tisti, ki jim letos pripada prvi, pa tudi sedemnajsti izbor na naboru. Prav pri Minnesoti so že opozorili, da je Pokuševski sicer izven največje medijske pozornosti, a vsekakor zanimiv košarkar, še večje zanimanje zanj pa kažejo Denver Nuggetsi. Christopher Dempsey, ki opravlja vlogo analitika pri Denverju, o Pokuševskemu govori z izbranimi besedami: “Ima 214 cm, a po terenu teče kot gazela. Je zelo gibljiv in mlad košarkar, star je samo 18 let, Nikola Jokić pa ga dobro pozna. Še več. treniral ga je na košarkarskem kampu Košarka brez meja… Lahko zadane za tri in blokira ogromno metov. Ni igralec, ki bi igral s hrbtom proti košu, raje je obrnjen proti njemu. Ima še velik potencial, izbereš ga, učiš in pripravljaš,” je Pokuševskega na Instagramu opisal Dempsey.

Seveda nihče ne pričakuje, da bi Pokuševski takoj prevzel vidnejšo vlogo pri Nuggetsih, saj se mora še fizično okrepiti in napredovati. Če nekdo zna delati z netipičnimi srbskimi košarkarji je to klub iz Colorada, ki bo na naboru izbiral kot 22. Nabor bo na sporedu 18. novembra.

Foto: MN Press

 

Sorodne objave