Ameriški mediji: ZDA ne bodo nikoli več izgubile olimpijskih iger

Nekateri jemljejo katastrofalen rezultat ameriške reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu z levo roko. Med njimi ni direktor reprezentance, Jerry Colangelo.


Razočaranje, sramota. To sta samo dve izmed mnogih besed, ki so preplavile splet po le sedmem mestu ameriške reprezentance na tem svetovnem prvenstvu. To je najslabši rezultat v zgodovini, tik pod šestim mestom, ki so ga dosegli leta 2002. Takrat je to veljalo za dno ameriške košarke, vsi so bili prepričani, da se to ne bo ponovilo. “Ne moremo primerjati teh dveh let” je dejal Jerry Colangelo. “To je kot, da bi primerjali jabolka in hruške.”

In ima prav. Leta 2002 je ekipa igrala sebično, zgrešili so ogromno prostih metov in vodil jo je George Karl, ki ni ravno znan po tem, da bi znal združiti igralce. Letošnja ekipa je bila oskubljena. Svetovno prvenstvo je velika stvar za preostali svet. V Ameriki ga javnost komaj zasledi. Slab je bil tudi čas, saj je bilo to prvo prvenstvo tik pred olimpijskim letom. Turnir se tudi zaključi le dva tedna pred začetkom NBA priprav. To so še dodatni razlogi, zakaj je toliko zvezdnikov izpustilo to prvenstvo. Colangelo je dejal, da si bo zapomnil tiste košarkarje, ki se letos niso pojavili, ko bodo naslednje leto sestavljali ekipo.

Tudi poškodbe zdelale ekipo

Verjamem, da bi brez poškodb osvojili prvenstvo,” je dejal, ko so ga vprašali o poškodbah Kyla Lowrya, Jaysona Tatuma in Kyla Kuzme.”Te poškodbe so bile preprosto preveč, da bi jih lahko kompenzirali. Košarka je tudi ekstremen primeren moštvenega športa. Bolj, kot se igralci med seboj čutijo na igrišču, boljše je. Poglejte Španijo, Argentino. Luis Scola ima 39 let, igral pa je kot, da jih ima 20.”

Ne zameri ekipi

Nisem razočaran nad tistimi, ki so dejali, da ne bodo igrali. Razočaran sem nad tistimi, ki so nastop potrdili, nato pa si premislili. Individualno bomo obravnavali vsak tak primer. Pomembno je, da se vrnemo z najmočnejšo ekipo, kar lahko.”

Ameriški mediji tako napovedujejo, da jim bo to prvenstvo služilo kot lekcija in da v prihodnje ne bodo več nikoli izgubili tisto kar za njih res šteje, olimpijske igre.

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave