Dallas do visoke zmage v Memphisu, Luka spet prvo ime tekme #video

Dallas Mavericksi so se odlično pobrali po sila neprijetnemu porazu proti New York Knicksom, saj so v gosteh prepričljivo porazili Memphis Grizzliese s 138-122. Kot na večini letošnjih srečanj je bil prvo ime Dallasa znova Luka Dončić s 24 točkami, 14 skoki in 8 asistencami. Potrebno je omeniti, da je do te statistike prišel v zgolj treh četrtinah. V postavi tokrat ni bilo Kristapsa Porzingisa, saj mu je Rick Carlisle namenil počitek.


Tekmo je za Dallas odlično otvoril Seth Curry, ki je zadel kar tri zaporedne trojke. Dobro je začel tudi Dončić, ki je že v prvi četrtini dosegel 10 točk. Memphis je na začetku zelo dobro metal izza črte, tu gre izpostaviti predvsen Jaea Crowderja (8 točk), 7 točk pa je prispeval srbski reprezentant Marko Gudurić. Po prvi četrtini je bilo tako 34-31 za domače.

V drugi četrtini so svoje prispevali preostali igralci prve peterke in tudi Dallasova klop, medtem ko Luki niti ni bilo potrebno dosegati točk. Kljub temu, da je prednost Mavericksov večino druge četrtine znašala okoli 12 točk, pa so Grizliji zapretili ob koncu z delnim izidom 8-0.

Logično, da je zato Dallas ob začetku drugega polčasa potreboval preblisk Luke Dončića. Ta se je tudi zgodil. Tretjo četrtino je Luka otvoril z dvema trojkama, vmes pa ga je z dvema točkama dopolnil tudi Boban Marjanović. Na sploh je bila to odločilna četrtina, kjer je Luka svojim soigralcem pomagal zgraditi odločilno prednost. Ta je znašala 13 točk (104-91).

V zadnji četrtini so Mavericksi le še držali vodstvo, izkazali so se tudi rezervni igralci. Izpostaviti gre predvsem Tima Hardawaya Jr. (20) in Joea Jacksona (17). Kar 8 Dallasovih igralcev je doseglo dvomestno število točk, med strelce pa se ni vpisal zgolj Ryan Broekhoff, ki je sicer tudi dobil 3 igralne minute. Dončiću v zadnji četrtini sploh ni bilo potrebno stopiti na parket.

Nova zmaga Dallasa v gosteh Teksačanom ponuja veliko razlogov za optimizem, sploh po nepričakovanem porazu proti Knicksom. Mavericksi ostajajo na poti, že v torek jih čaka gostovanje pri Boston Celticsih.

https://youtu.be/csHiWrucJpg

Sorodne objave