Crvena Zvezda predstavila tri zveneče okrepitve

Lanskoletni prvaki lige ABA so ta teden pričeli s pripravami na novo sezono, danes pa so na beograjski trdnjavi Kalamegdan predstavili nove nosilce igre.


Srbski velikan je podpisal kar tri ameriške igralce z dolgoletnimi izkušnjami iz lige NBA oz. na najvišjem nivoju v Evropi. Vrste Crvene Zvezde so tako okrepili James Gist, Lorenzo Brown in Derrick Brown.

Derrick Brown je nazadnje 3 sezone nosil dres Efesa, gre pa za skočnega in raznovrstnega krilnega centra, ki zna zadeti tudi iz razdalje. Na predstavitvi je simpatični 31-letnik, rojen v Kaliforniji, dejal: “Vesel sem, da sem tukaj in da bom igral za ekipo s tako veliko tradicijo. Navdušen sem, da bom igral za tako sijajne navijače. Igral sem že proti njim, a zdaj držimo skupaj, kar me izredno veseli. Glavni razlog za prihod so oni. Res so najboljši navijači kar sem jih videl.”

Velik nemir je v Beogradu povzročil tudi prihod Gista. V zadnjih 7 sezonah je 32-letni center nosil dres grškega Panathinaikosa, sezono 2010-11 pa je preživel pri Zvezdinem mestnem rivalu, Partizanu. Takoj, ko je Gist prišel na vrsto, je seveda sledilo vprašanje o Partizanu: “Tekom kariere sem bil v različnih situacijah in imel sem priliko igrati največje derbije v Evropi. Na kolidžu sem igral tekme Maryland proti Duku, v dresu Fenerbahčeja proti Galatasarayu, nato s Panathinaikosom proti Olympiacosu. V Srbiji je to rivalstvo Zvezda proti Partizanu, kar mi je popolnoma jasno. V igri je zmeraj veliko naboja, ogromno energije pa prihaja tudi iz tribun.”

Kot zadnji se je navijačem predstavil še 28-letni organizator igre Lorenzo Brown. Brown je bil leta 2018 izbran za MVP-ja razvojne lige NBA, letošnja sezona pa bo prva, ki jo bo odigral izven domovine. Na vprašanje kako dobro pozna Evroligo, je odgovoril: “Iskreno, ne vem kaj pričakovati. Pogledal sem si samo nekatere posnetke na YouTubu, poznam pa tudi nekatere fante, ki so tukaj že igrali. Vsi so mi dejali, da je to daleč najboljša liga na svetu, če seveda odštejemo ligo NBA. Tukaj sem, da igram po svojih najboljših sposobnostih in da vsako tekmo dam vse od sebe.”
Foto: Mondo

Sorodne objave