Clippersi ostajajo trn v peti prvakom iz Oaklanda, Houston v polfinalu

Na obeh nocojšnjih tekmah bi lahko imeli polfinalista, slednje pa je uspelo zgolj Hustonu. Tudi ta se je za zmago moral potruditi, še več preglavic pa je Golden Stateu vnovič povzročila ekipa L.A. Clippers, ki doma še ni slavila, je pa dosegla že drugo zmago pred glasnimi navijači v Oracle Areni.


Gostje so vodili praktično celoten drugi polčas, sploh po zaslugi Loua Williamsa, ki je vpisal 33 točk in 10 podaj. Tekma do konca še zdaleč ni bila odločena, Bojevniki pa kljub glasni spodbudi s tribun niso naredili klasičnega »pobega« od nasprotnika. L.A. je tako zadržal nalete Golden Statea, ki jim ni pomagalo niti rekordnih 45 točk Kevina Duranta v končnici.

2:40 minute pred koncem so varovanci Steva Kerra prek zabijanja Duranta po dolgem času znova prešli v vodstvo (118:117 ), na drugi strani pa so gostje ohranili hladno kri. Že v naslednjem napadu je za Los Angeles Lou Williams utišal Oracle Areno po tem, ko je ob osebni napaki zadel lepo trojko in še dodaten prosti met. Po tej akciji gostje vodstva niso več izpustili.

Durant je iz igre metal 14/26, 24 točk je dodal Stephen Curry (met 7/15), dve manj Klay Thompson (9/20). To so bili tudi edini trije dvomestni košarkarji v vrstah Golden Stata. Williams je zadel 12 od 19 metov iz igre, odlično pomoč pa je imel v Gallinariju (26 točk) in Montrezlu Harrellu (24). Najboljšo tekmo končnice je s 17 točkami in 14 skoki odigral Patrick Beverley.

https://www.youtube.com/watch?v=kjOe4RkFrRw

Huston zasluženo v polfinale

Houston se je tretjič zapored uvrstil v konferenčni polfinale, potem ko je s 100:93 premagal Utah in serijo dobil s 4:1. Jazz je ponovno dobro zaustavljal Jamesa Hardena (26 točk), ki je prvi met zadel po osmih zgrešenih. Zato pa so rakete dobro odigrale v obrambi in imele skupno 12 blokad kin 12 ukradenih žog, kar je prva dvomestna številka v obeh kategorijah v končnici po letu 1994.

Dobro minuto pred koncem je še zadnji kanček upanja Utahu vlil razigrani Ricky Rubio, ko je svojo ekipo približal na točko zaostanka (94:93), to pa sta bili na koncu tudi zadnji dve točki njegove ekipe v končnici. Pri gostih je razočaral predvsem Donovan Mitchell, gonilna sila Jazza ob edini zmagi, ki je ob metu 4/22 (za tri 0/9) dosegel 12 točk.

Sorodne objave