Clint Capela korakal od sredine igrišča do obroča, sodniki pa nič! #video

V moderni dobi lige NBA se včasih marsikateri navijači in tudi bivši igralci sprašujejo kakšna so pravzaprav sploh pravila, ki razlikujejo med še legalnim gibanjem in koraki, ali tako imenovanim “travel”. Clint Capela je na obračunu med Houston Rocketsi in Washington Wizardsi brez dvoma prekorakal pol igrišča, a sodnikov takšno kršenje pravil očitno ni zmotilo. 


https://www.youtube.com/watch?v=kjyHG8b5cRM

Capela, Švicar, ki si kruh služi v Houstonu je na gostovanju v Washingtonu ukradel žogo in stekel v hiter protinapad. Kar nekoliko prehiter, saj je žogo prenehal voditi že kmalu potem, ko je prešel polovico in nato brez vodenja žoge stekel do koša, ter zabil. Veliko ogorčenje Košarkarjev Washingtona ni pomagalo, zelo jezen je bil predvsem Bradley Beal, ki si je bil na tekmi prvega kroga v laseh tudi z našim Luko Dončićem.

Beal je, potem ko je opazil, da je Capela napravil kar 4, če ne celo 5 korakov brez vodenja žoge, pogledal proti sodniku in pričakoval žvižg piščalke, a ta se ni oglasila. Seveda je sodniška napaka povzročili pravi bum v tvitosferi, kjer so situacijo celo razglasili za najhujše nedosojene korake vseh časov.

 

 

Obračun med Wizardsi in Rocketsi se je sicer končal s 159-158 v korist gostov iz Houstona, končni rezultat pa je rekorden po številu košev v tej sezoni in je bil dosežen brez, da bi ekipi igrali podaljške. Glede na to, da je Houston zmagal za koš razlike sta točki Clinta Capele še toliko bolj sporni. Ironično so v vodstvu lige NBA prav ob začetku te sezone vodili kampanjo o pravilih lige, na svojem Twitter profilu so celo objavili razlago o pravilnem vodenju žoge, legalnih in nelegalnih potezah.

 

“Travel”, oziroma koraki so v zadnjih letih nekakšna rak rana lige NBA. S svojim “stepbackom” veliko prahu dviguje še en član Houstona, James Harden, ki svoj korak nazaj pogosto izvede na meji dovoljenih pravil. Kljub temu, da sodniške organizacije njegovo potezo večinoma zagovarjajo, pa ima Harden tudi kar nekaj nasprotnikov med bivšimi igralci in tudi TV komentatorji.

https://www.youtube.com/watch?v=pYS6EIhfSZ8

 

Foto: Youtube

Sorodne objave