Cedevita Olimpija po slabi končnici še vedno brez zmage

Tudi po tretji tekmi Cedevita Olimpija še čaka na prvo zmago v EuroCupu. S 78:71 je bila danes uspešnejša italijanska Brescia.


Ljubljančani so tekmo znova odlično odprli in delovali precej boljši od svojih nocojšnjih nasprotnikov. Prvo četrtino so tako dobili z 8 točkami razlike (19:27). Tudi v naslednjih minutah so prevladovali na terenu in razlika je po košu Krušlina v 14. minuti znašala že 13 točk (27:40). Prednost višjo od desetih točk so držali skoraj do konca prvega polčasa, potem pa je sledil manjši padec v igri in Italijani so se znova približali na 7 točk zaostanka.

V drugem polčasu smo lahko spremljali precej slabšo predstavo obeh moštev v napadu, kljub temu pa igralci Brescie niso uspeli izkoristiti napak v igri nasprotnikov in Zmaji so razliko okrog petih točk uspeli držati skoraj do konca tretjega dela, ko so se domači približali zgolj na koš zaostanka (55:57). V zadnjih desetih minutah sta se moštvi izmenjevali v vodstvu, 1:40 pred koncem pa so po košu Lansdowna domači po dolgem času povedli za tri točke (74:71). Sledilo je nekaj zgrešenih metov za tri točke na obeh straneh, nato pa so imeli Ljubljančani napad za izenačenje 37 sekund pred koncem. Za tri točke sta v istem napadu zgrešila tako Boatright kot Miller-McIntyre, nato pa je žogo zapravil še Hopkins. Na drugi strani je oba prosta meta zanesljivo zadel Luca Vitali, žogo pa je nato zapravil Jaka Blažić in srečanje je bilo odločeno.

Prva strelca Olimpije sta bila nocoj Codi Miller-McIntyre (21 točk) in Jaka Blažič, ki jih je dosegel 18. Zagotovo so danes manjkale predvsem točke krilnih igralcev, saj je Edo Murić v 20 minutah igre ostal brez točk, Marko Simonović pa jih je v še desetih minutah igre več dosegel le 7 (met iz igre 1/4). Pri domačih sta najboljše igrala Abass Awudu, ki je zbral 15 točk in 8 skokov in Američan Deandre Lansdowne s 16 točkami.

V oči bode predvsem slab met Olimpije iz razdalje, saj so za tri točke metali le 18%, iz 22 poskusov so zadeli štirikrat, medtem ko je bil Brescia iz istega števila poskusov uspešna osemkrat.

BRESCIA – CEDEVITA OLIMPIJA 78:71 (19:27, 20:19, 16:11 23:14 )

Foto: Luka Zavodnik/Pametni Mediji

Sorodne objave