Branilci naslova bodo trepetali za končnico

Zvezdniška zasedba Los Angeles Lakers je na robu izpada za avtomatsko uvrstitev v končnico. Po porazu z neposrednimi konkurenti za šesto mesto, ki vodi izven dodatnih tekem, Portland Trail Blazersi, so Jezerniki v resni nevarnosti, da obtičijo na nehvaležnem sedmem mestu.


Tesna tekma se je na koncu prelomila v korist Portlanda, odlično partijo je znova odigral Damian Lillard (38 točk, 7 podaj), Lakersom pa ni pomagala niti prva odmevna predstava po povratku Anthonyja Davisa, ki je dosegel 36 točk in 12 skokov. Pomembno tekmo je bil zaradi nadaljnjih težav sicer primoran izpusti Lebron james, ki je pred kratkim že tako izrazil frustracijo nad igranjem dodatnih tekem za končnico.

Vse kar gre branilcem naslova trenutno na roko, je za odtenek lažji urnik kot ga ima Portland. Los Angeles bo danes ponoči resda odigral derbi proti vodilnim na zahodu Pheonixu, nato pa bo krvavo potrebne zmage iskal še proti New Yorku, odpisanemu Houstonu, Indiani in New Orleansu. Medtem, ko Blazerse prav tako čaka na papirju lahka tekma proti Raketam, pa so njihovi zadnji trije tekmeci pravzaprav vsi favoriti za naslov: Utah Jazz, Pheonix in Denver Nikole Jokića.

 

Photo: SLAM

Sorodne objave