Bo Olimpija pustila mladega Hrvata v ZDA?

Mladi obetavni hrvaški košarkar Luka Šamanić, ki se trenutno kali pri Petrolu Olimpiji, je bil kot edini košarkar iz Evrope povabljen na večdnevni dogodek Draft combine. Ker pa majski dogodek v Chicagu poteka prav med končnico slovenskega prvenstva, je odobritev njegove začasne selitve v ZDA pri ljubljanskem klubu pod velikim vprašajem.


Draft Combine je večdnevni dogodek pred dejanskim naborom, kjer kandidati za ligo NBA opravijo vse meritve, so na voljo za pogovore in se pred ogledniki lige tudi preizkusijo v igri. Za Šamanića so vse bolj glasne govorice o tem, da se zanj zanimajo nekdanji prvaki iz San Antonia, pred dnevi pa si ga je v Ljubljani na delu ogledal tudi njihov športni direktor R. C. Buford. Kljub temu, da se nadobudni Hrvat v Ljubljani šele dobro razvija, pa je ameriško zanimanje zanj potrdilo vabilo na omenjeni dogodek. Med 66 povabljenci je tako letos Šamanić edini evropski košarkar.

Ker pa se med 15. in 19 majem prav tako odvijata finale in polfinale slovenskega državnega prvenstva, je Šamanićev obisk na NBA Draft Combine še močno vprašljiv. Pred sezono je bila sicer načeloma sprejeta odločitev o tem, da bi se košarkarju dovolil izlet v Ameriko. Toda Šamanić je v zadnjem obdobju postal eden od nosilcev igre, zato tovrstna odločitev postaja vse težja. Končni odgovor naj bi Olimpija sprejela konec tedna.

Sorodne objave