Bo legendarnega Gregga Popovicha nasledila prva ženska trenerka?

Ni dvoma o tem, da je glavni trener Ostrog iz San Antonia, Gregg Popovich eden najboljših trenerjev v zgodovini športa. Pri njegovih 70-tih letih pa je jasno, da bo trenerski stolček prej zapustil kot pa na njem obsedel. Ne samo to, po poročanju ameriškega novinarja za The Athletic Franka Isole se pojavljajo govorice, da naj bi se Popovich upokojil po olimpijskih igrah 2020.


V zapisu Franka Isole lahko najdemo tudi omembo prve ženske trenerke v zgodovini NBA, ki naj bi kandidirala za naslednico legendarnega trenerja Spursov. Becky Hammon je na klopi San Antonia trenutno poleg Tima Duncana drugi Popovichev asistent.

“Glavni trener, s katerim smo spregovorili, je prepričan da Hammonova ostaja na čelu vrste za prvo žensko trenerko, toda ne nujno pri Spursih. Obstaja verjetnost, da se bo Popovich po nastopu ameriške reprezentance na olimpijskih igral leta 2020 v Tokiu upokojil. Hammonova bo zagotovo v igri za njegovo službo, ne samo to, z ekipo bi v pozitivni smeri lahko rasla. Druga možnost je seveda, da Spursi vprežejo nekoga – moškega ali žensko – z bogatejšimi izkušnjami,” je zapisal Isola.

Popovich je trenutno v 23. sezoni z Ostrogami in praktično je postoril vse kar se je postoriti dalo. Kar petkrat je ‘Coach Pop’ svoje varovance popeljal do naslova NBA prvakov, leta 1999, 2003, 2005, 2007 in nazadnje leta 2014.

Olimpijske igre v Tokiju se bodo naslednje leto odvile med julijem in avgustom, kar ob zgornjih predvidevanjih pomeni, da je letošnja sezona v NBA za Gregga Popovicha poslednja.

Sorodne objave