Bliža se praznik slovenske košarke, dve leti odkar smo bili evropski prvaki!

Ljubljana – Bliža se 17. september. Dan, ko je slovenska moška članska reprezentanca v Carigradu leta 2017 spisala novo poglavje velikih uspehov slovenskega športa in slovensko košarko postavila na sam vrh Evrope. Spomini na nepozabno košarkarsko poletje, ko je med Slovenci zavladala kolektivna evforija in smo vsi skupaj dihali kot eno, so še kako živi.


Košarkarska zveza Slovenije bo na letošnji praznik slovenske košarke razkrila prav posebno presenečenje. Projekt, v katerega bo vključila vse športne navdušence, bo Slovencem prav gotovo znova pognal kri po žilah in poskrbel, da se bodo zlatega septembra spominjale tudi prihodnje generacije.

Poleg tega bo poskrbela za nekaj košarkarsko obarvanih aktivnosti. Privržence slovenske košarke tako pozivamo, da 17. september preživijo v košarkarskem dresu, v Podčetrtku pa bomo s tekmo Superpokala med Koper Primorsko in Hopsi priča uvodu v klubsko sezono. 17. septembra bodo dejavni tudi košarkarski klubi. Nekateri bodo v svojih sredinah za mlade košarkarske nadobudneže pripravili dan odprtih vrat, jim predstavili delovanje kluba in prepričani smo, da bo v košarkarske dvorane zavilo veliko mladih igralcev in igralk ter se bo o košarki govorilo ne le ta dan, temveč vse dni v letu.

Preživi praznik slovenske košarke v košarkarskem dresu

Nepozabne igre kapetana Gorana Dragića, Luke Dončića, Klemna Prepeliča, Gašperja Vidmarja ter ostalih varovancev Igorja Kokoškova tudi letos počastimo tako, da na ta dan oblecimo dres katerekoli slovenske košarkarske reprezentance ali slovenskega košarkarskega kluba. V košarkarskem dresu se odpravimo v šolo, fakulteto, na delovno mesto. V dresu sprehajajmo psa, opravimo nakupe v trgovini, obiščimo prijatelja ali spijmo sok v priljubljenem lokalu.

Posodobi svoj košarkarski dres

Košarkarska zveza Slovenije za dvanajsterico srečnežev, ki boste 17. septembra oblekli košarkarski dres ter na svojem družbenem profilu (Facebook, Instagram ali Twitter) objavili fotografijo, pripravlja posebno presenečenje. Naključno bomo izžrebali 12 fotografij in uporabnikom izžrebanih družbenih profilov posodobili dres z novim adidasovim reprezentančnim dresom, na katerega bomo natisnili ime ali priimek oziroma vzdevek nagrajenca ter številko po izbiri.

KAJ MORATE STORITI? V torek, 17. septembra oblecite košarkarski dres naše reprezentance ali slovenskega kluba ter na svojem Facebook, Instagram ali Twitter profilu objavite fotografijo z dresom v vsakdanji situaciji (v šoli, službi, trgovini, na sprehodu, kavi, …) ter pripišite ključnik #praznikosarke in označite profil Košarkarske zveze Slovenije. Bodite ponosni na slovensko košarko. Naj vsi vedo, da je 17. september naš praznik. Praznik slovenske košarke!

V dresu brezplačno na tekmo Superpokala

Praznik slovenske košarke bo oznanil tudi začetek sezone pod klubskimi koši. KK Terme Olimia iz Podčetrtka bo namreč gostil tradicionalni Superpokal. Za prvo lovoriko v sezoni se bosta 17. septembra, ob 20. uri pomerila KK Koper Primorska in KD Hopsi. Še pred obračunom Superpokala se bo navijačem predstavil tudi novi prvoligaš iz Podčetrtka. V pripravljalni tekmi ob 17. uri bodo košarkarjem Terme Olimia na drugi strani igrišča stali igralci Celja. Vstopnice za Superpokal so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnice za odrasle je 6 €, za otroke od 6. do 14. leta starosti pa 3 €. V kolikor se boste v športno dvorano Podčetrtek odpravili v košarkarskem dresu slovenske reprezentance ali kluba boste vstopnico, s katero si boste lahko ogledali obe tekmi, prejeli brezplačno.

Stadionshop s popustom za navijače slovenske košarke

Na Praznik slovenske košarke boste košarkarski privrženci deležni popusta v spletni trgovini Stadionshop. Vse artikle na TEJ POVEZAVI, med katerimi je tudi nova ekskluzivna adidas kolekcija Košarkarske zveze Slovenije, boste samo v torek, 17. septembra lahko kupili s 17,9 -odsotnim popustom.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave