Ali je lahko Eugene Omoruyi novi ljubljenec navijačev Dallasa?

V pripravljalnih tekmah na sezono je težko delati nekakšne zaključke. Trenerji ne uporabljajo svojih “učbenikov”, igralci pa se še privajajo in lovijo svojo formo. Vendar kljub vsemu temu se najde kakšno upanje za prihajajočo zvezdo.


Eugene Omoruyi je eden od teh upov za Dallas Mavericks. V rezervni vlogi hitro postaja ljubljenec navijačev in oboževalcev. V dveh tekma je v povprečju dosegal 11 točk, 5,5 skoka in 2,5 podaji. Nekatere poteze so bile vredne poudarka. Tako ta mladenič vsak dan dokazuje zakaj si je zaslužil podpis dvostranske pogodbe s strani Dallasa.

“To je samo šala, lahko pa reče, da je samo hobi,” pravi glavni trener Jason Kidd. “Ko govorite o nekom, ki je hodil v šolo, da postane odvetnik in je včeraj po tekmi dejal, da je igranje košarke zanj samo hobi, je to hobi, v katerem postaja res dober. Upajmo, da bo še naprej ljubil svoj hobi. Lepo je videti mladeniča, ki se tako loti dela,” je še zaključil.

V petek zvečer je ta mladenič v nekaj več kot 22 minutah proti LA Clippersom zbral 19 točk, 5 skokov in 2 podaji. Igralni čas si je na igrišču razdelil s igralci, ki so tekmo začeli.

Foto: Mavs.com

Sorodne objave