Dejounte Murray še ne razmišlja o podaljšanju s Spursi

Za Dejounte Murraya se je lani pričakovalo, da bo med nosilci San Antiono Spursov. Na žalost je poškodba kolena te načrte prestavila na sezono 2019-20.


Murray je zdaj na parketu znova na voljo legendarnemu Greggu Popovichu, od njega pa se pričakuje, da bo storil velik korak naprej in pomagal San Antoniu do nove uvrstitve v končnico. Medtem se Murray hitro približuje koncu svoje prve pogodbe, blizu pa je tudi podaljšanje. Toda Murray je dejal, da ne razmišlja o pogodbi, ampak namesto tega gleda v prihodnost in kako bi izboljšal ekipo: “Sploh ne razmišljam o tem,” je Murray dejal v ponedeljek po treningu. “Seveda si želim biti tukaj kolikor dolgo bi lahko, toda to niso stvari, ki jih lahko nadzorujem. Nadzorujem lahko to, da postajam boljši, se učim in sem dobra oseba, da sem Dejounte Murray. Če se bo podaljšanje zgodilo, se bo. Če se ne bo, se pač ne bo. Moj glavni cilj je, da pomagam ekipi pri uvrstivi v končnico in da naredimo velike stvari.”

Vsekakor gre za zanimivo vprašanje ali naj mu Spursi ponudijo podaljšanje, in za koliko. Po eni strani ima veliko potenciala in NBA je liga, kjer se veliko denarja “stavi” na to, kar bi prihodnost lahko prinesla, to je na svoji koži lepo občutil Andrew Wiggins.

Toda Murray je lani tudi utrpel res hudo poškodbo in zaradi lanske izpuščene sezone zaenkrat še nima dosežkov, s katerimi bi imel dobro pogajalno izhodišče. To je vsekakor voda na mlin San Antonia, ki bi ga zaradi tega lahko prepričal v manj donosno pogodbo.

Foto: NBA

Sorodne objave