VIDEO: Izjemni Dončić izenačil rekord kariere

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je ob zmagi nad Phoenix Sunsi s 120:113 prikazal novo briljantno predstavo.


Dončić je na srečanju proti konferenčnemu tekmecu tako izenačil svoj točkovni rekord kariere, ki znaša 42 točk in ga je pred kratkim prvič dosegel proti San Antoniu. Ob tem mu je danes do novega trojnega dvojčka zmanjkal le en skok, saj je zbral še 11 asistenc in devet skokov.

Luka je že v prvi četrtini nakazal, da bo to znova tekma, ki bo potekala po njegovih notah. V prvih dvanajstih minutah igre je dosegel 14 točk in bil neposredno udeležen v vse ostale koše soigralce, razen dveh prostih metov (že ob koncu 1. četrtine je zbral po šest skokov in asistenc). Dončić je v nadaljevanju prejel zaslužen počitek, Sunsi pa so v tem času na krilih vročega Kellya Oubreja Jr. tik pred polčasom ponovno izenačili.

Sunsi so bili vroči tudi na začetku drugega polčasa in si hitro priigrali prednost 10 točk. Na sceno je znova stopil izjemni Dončić, ki je v zadnji minuti tretje četrtine najprej zadel trojko iz velike razdalje, nato pa z dvema zadetima prostima metoma izid pred zadnjo četrtino poravnal na 89. Z odlično igro so si Mavericksi v zadnji četrtini hitro pripravili prednost 14 točk, ki je do konca tekme več niso izpustili iz rok. Dončić je rekord kariere izenačil z zadetim prostim metom dobri dve minuti pred koncem tekme.

Dallasu se je hitro uspelo vrniti na zmagovalna pota, potem ko so Clippersi v sredo zjutraj prekinili njihov niz petih zaporednih zmag. Z 12. letošnjo zmago so se zavihteli na četrto mesto v zahodni konferenci in so zanesljivo zasidrani na mestih, ki vodijo v končnico.

Luka in Mavericksi so v stilu zaključili zelo uspešen mesec november. Potem, ko je Luka pretekli teden osvojil nagrado za igralca tedna, zdaj njegovi navijači kot potrdilo za odlične igre pričakujejo še prestižno lovoriko za najboljšega igralca preteklega meseca. In glede na predstave, ki jih je mladenič kazal, si to definitivno tudi zasluži.

PHOENIX – DALLAS 120:113 (25:31, 25:22, 39:36, 24:31)

Oubre 22, Rubio 21, Booker 18; Dončić 42, Hardaway Jr. 26.

Foto: Associated Press

Sorodne objave