Oblakova do nove zmage, Dinamu ni zadoščala dobra predstava Baričeve

V petem krogu ženske košarkarske Evrolige sta na parket ponovno stopili Teja Oblak in Nika Barič, ki sta bili polovično uspešni.


V letošnji sezoni Slovenci po dolgem času nimamo predstavnika v moški Evroligi, zato pa Slovenijo v elitnem evropskem tekmovanju zastopata Teja Oblak in Nika Barič. Oblakova je s svojim moštvom USK Praga tokrat gostila rusko Nadezhdo. Čehinje so vodili skozi celotno srečanje in se na koncu zasluženo veselile zmage z 24 točkami razlike. 29-letna branilka Teja Oblak je ob zmagi prispevala 11 točk (met iz igre 5/7), temu pa dodala še dva skoka.

Nekoliko manj uspešna je bila Nika Barič, ki je pred letošnjo sezono okrepila Dinamo iz Kurska. Rusinje so se dobro upirale igralkam Girone, na koncu pa so vseeno morale priznati premoč gostiteljicam. Slovenska organizatorka igre je dosegla 14 točk (trojke 4/5), ob tem pa zbrala še tri skoke in asistence, a žal imela premalo pomoči pri soigralkah.

Praga s štirimi zmagami ostaja na vrhu lestvice skupine A, Dinamo Kursk Baričeve pa je z dvema zmagama izenačen na četrtem mestu v skupini B.

Foto: Euroleague Women

Sorodne objave