1. SKL: Hopsi Polzela ugnali abaligaša

Ljubljana – Košarkarji Hopsov so pred domačimi gledalci premagali novomeško Krko in se po zmagi povzpeli tik pod vrh lestvice 1. SKL. Preostali tekmi med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Terme Olimia Podčetrtkom ter Šentjurjem in Rogaško bosta odigrani v soboto.
Foto: Hopsi Polzela


1. SKL
5. kolo
Sreda, 30. oktober, ob 19:00
HOPSI POLZELA : KRKA 92:65 (25:20, 25:21, 26:13, 16:11)
Hopsi Polzela: Vašl 4, Atanacković 20, Dragan 7, Collins 8, Fowler 18, Čebular 15, Morina 14, Goltnik 2, Vasilić 4.
Krka: Balažič 5, Osolnik 3, Fifolt 2, Marinelli 10, Jošilo 4, Lapornik 14, Stipaničev 4, Škedelj 10, Jančar Jarc 2, Đapa 7, Medved 4.

Medtem, ko se je tekma na Polzeli že začela, so iz Novega mesta sporočili, da so se sporazumno razšli s 30-letnim Američanom, Ganijem Lawalom. Krka je v prvem polčasu vodila le dvakrat. Po dobrih dveh minutah je prvič povedla s 5:4, drugič pa dobri dve minuti pred koncem prve četrtine, ko je bilo 19:18. Hopsi so takoj zaostanek spremenili v vodstvo, do konca prve četrtine so si priigrali pet točk prednosti. Drugo četrtino so Polzeljani odprli s 7:0 in si priigrali največjo prednost v prvem polčasu, lepo zalogo pa so obdržali od polčasa, ki so ga dobili s 50:41.

Novomeščani so drugi polčas odprli s trojko, a so nanjo Hopsi odgovorili z devetimi zaporednimi točkami. V zaključku tretje četrtine so nanizali še nekaj košev in si pred zadnjimi 10 minutami priigrali prednost 76:54, ki je niso več zapravili.
Najboljši strelec tekme je bil Simo Atanacković z 20 točkami, Anthony Deray Collins pa se je izkazal z osmimi točkami, 14 podajami, šestimi ukradenimi žogami ter dvema skokoma.

Krka bo v naslednjem kolu v ponedeljek, 4. novembra, igrala proti Helios Sunsom, Hopsi pa bodo prosti.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Po mojem mnenju je bila Krka z mislimi že na petkovi tekmi proti Primorski. Fantje so odigrali odlično, določene spremembe v obrambi so začele kazati sadove. Rezultat in zmaga proti Krki je dokaz, da gremo po pravi poti, fantje so vse bolj povezani in verjamem, da lahko igramo še boljše.”
Simon Petrov, trener Krke:
“Čestitke domačinom za zmago. Upal sem, da bomo igrali čvrsteje, ampak Hopsi so danes dominirali in povsem zasluženo zmagali.”

NA SPOREDU:
Sobota, 2. november, ob 19:00
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK
ŠENTJUR : ROGAŠKA

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave