“Zvezdniška” Olimpija klonila v finalu

Pretekli konec tedna se je v škofjeloški dvorani Poden odvijal zaključni turnir državnega prvenstva za fante v kategoriji U19. Med osmimi najboljšimi ekipami v državi sta si finale uspeli priboriti ekipi Helios Suns in Cedevita Olimpija.


Domžalčani so po rednem delu tekmovanja suvereno zasedli prvo mesto in se na turnir podali v vlogi favoritov. A Ljubljančani so imeli drugačne načrte. Mladinski ekipi so pridružili kopico igralcev, ki so si v tej sezoni izkušnje nabirali v članski konkurenci. Nekako se je pričakovalo, da bodo zmaji z novinci v zasedbi kot so: Duščak, Ščuka, Jurković, Ciani, z lahkoto opravili s konkurenco. Že v polfinalu proti domačemu LHT-ju se je skoraj zalomilo. Srečanje se je končalo z izidom 62-58 v korist zmajev. V finalu pa so imeli košarkarji Heliosa drugačne načrte. Pod taktirko klubske legende Jureta Močnika so se Domžalčani odlično pripravili na vsa orožja, ki jih v napadu premore Olimpija. Na polčas sta ekipi odšli z izidom 27-31 v korist Heliosa. Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno predstavo kot v prvem. Olimpijinim mukam v napadu kar ni bilo videti konca. Zmaji so za tri metali reci in piši 5% (1/21). Daleč največje razočaranje finalne tekme pa je definitivno Luka Ščuka. Mladi zmaj, ki je v letošnji sezoni izkušnje nabiral tako v ABA ligi kot v Eurocupu, je srečanje končal z dvema točkama, brez zadetega meta iz igre.

Končni izid 61-56 v korist Domžalčanov je z bliskovitim polaganjem ob osebni napaki Duščaka, 5 sekund pred koncem postavil najboljši strelec Sunsov Alen Zulič. V najboljšo peterko zaključnega turnirja so bili izbrani Lovro Urbiha (ECE Triglav), Matej Čibej (LTH Castings), Dan Duščak (Cedevita Olimpija) ter Alen Zulič in Tibor Mirtič (oba Helios Suns). Najboljši strelec turnirja je s 53 doseženimi točkami postal košarkar Heliosa Tibor Mirtič, ki je bil hkrati izbran tudi za najbolj koristnega igralca turnirja.

Foto: Helios Suns

Sorodne objave