Zvezdnik San Antonia idealna rešitev za Dallas Maverickse?

Ameriški portal Clutchpoints je predstavil idealno rešitev za Luko Dončića in Dallas Maverickse. Po mnenju večine analitikov Dallasu za preboj v sam vrh kandidatov za končni naslov manjka zgolj še ena velika okrepitev. Clutchpoints kot opcijo ponuja DeMarja DeRozana.


Luka Dončić (28,7 točke, 9,3 skoka, 8,7 asistence) in Kristaps Porzingis (19,2 točki, 9,5 skoka) sta Teličke pripeljala pred vrata končnice. V luči globalne pandemije je nadaljevanje sezone sedaj pod vprašajem, kljub temu pa se Dallasu velikih možnosti v končnici ne pripisuje. Ob morebitni pridobitvi tretjega člena, ki bi nekoliko razbremenil Porzingisa in Dončića, pa bi se apetiti teksaške franšize kaj hitro še povečali.

DeMar DeRozan bi to poletje lahko postal prost igralec, če bo zavrnil podaljšanje pogodbe s San Antonio Spursi. V ligi NBA se govori, da je DeRozan v San Antoniu nezadovoljen tako, da je takšen scenarij povsem mogoč. DeRozan se vsaj na papirju zdi dobra rešitev za Dallas, saj je izredno učinkovit pod košem, nekoliko slabši pa pri metu za tri (26,7%), kjer pa imajo Mavsi tako ali tako ogromno orožji. DeMar je bi v svojih dosedanjih moštvih vedno prvi ali drugi igralec, portal Clutchpoints pa predvideva, da bi kot t.i. tretja opcija zaigral celo bolje.

Seveda morebitna združitev Dončića, Porzingisa in DeRozna zbuja tudi dvome, vsi trije košarjarji na parketu bi imeli lahko težave s prostorom, a izkušeni Rick Carlisle bi zagotovo znal najti rešitev. Prav tako bi DeRozanov prihod nekoliko razbremenil slovenskega in latvijskega reprezentanta, ki bi imela tako več časa za počitek.

Čas bo torej pokazal, ali se bo Mark Cuban resnično odločil za prihod 30-letnega Kalifornijca. Mavericksi se dlje od prvega kroga izločilnih bojev niso prebili že od leta 2011 in, če se jim to ponesreči tudi letos, je DeRozan morda tista prava rešitev.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Bleacher Report

Sorodne objave