Zoran Dragić želi ostati v Evroligi

Čeprav se je sezona v evropskih tekmovanjih že začela, je eden od nosilcev slovenske košarke na letošnjih OI še vedno brez kluba. Sam pravi, da še vedno čaka ustrezno ponudbo, prvi cilj pa je igranje v elitni Evroligi. “Dal bom času čas. Odločil sem se, da bom počakal. Ne bom se zaletaval. Pridno treniram, da sem vseskozi v pogonu,” pravi Zoran, ki je na košarkarskem trgu prost igralec.


 V poletnem prestopnem roku so ga povezovali z raznimi klubi. Omenjalo se je grški Olympiakos in pa tudi Cedevita Olimpija. Vendar pa mlajši od bratov Dragić poudarja, da je prioriteta igranje v Evroligi. Za ponudbe skrbi njegov menedžer, s katerim sta vsak dan v stiku ob enem pa pravi, da ne izključuje možnosti, da bi kariero nadaljeval na drugi celini. “To je odvisno od vsakega posameznika. Če pride prava ponudba, da greš na Kitajsko, zakaj pa ne. Sezona traja samo šest mesecev. Je res, da je življenje na Kitajskem povsem drugačno, ampak če je denar pravi, zakaj pa ne.”

Potrebno je še povedati, da je Zoran lansko leto osvojil naslov španskega prvaka z Baskonio, a nato pogodbe ni podaljšal. “Ko sem odšel, smo se zmenili, da bom podaljšal. Vse je bilo pripravljeno, potem pa se nismo dogovorili. Obrnil sem nov list in šel svojo pot.”

Foto: Euroleague.net

Sorodne objave