Zoran Dragić ponovno v Evroligi, tokrat proti Realu

Zoran Dragić je za vikend ob poratu proti Unicaji Malagi za Baskonio debitiral v španski ligi ACB, včeraj pa je za baskovski klub prvič zaigral še v Evroligi.

Baskonia je tokrat pred številnim občinstvom v WiZink centru gostovala pri madridskemu Realu. Pričetek obračuna je pripadel gostom, ki so z minimalno prednostjo vodili tudi ob polčasu. V nadaljevanju so pobudo na srečanju prevzeli domači košarkarji, a so Baski ves čas držali priključek in spremljali smo izredno zanimivo končnico.

Minuto in 22 sekund pred koncem je pri vodstvu Reala za dve točki (66:64) Zoran Dragić izsilil prekršek, na črti prostih metov pa bil polovično uspešen (66:65). Real je v naslednjem napadu prišel kar do štirih skokov v napadu, v petem poskusu pa je za dve le zadel Trey Thompkins (68:65). Do konca srečanja je ostalo še 15 sekund, takoj pa je bil uspešen Tornike Shengelia (68:67). Gostje so nato naredili taktično osebno napako, Thompkins pa je zadel en prosti met (69:67). Naslednji napad za Baskonio je štiri sekunde pred koncem s polaganjem zaključil Shavon Shields (69:69), sledila pa je ena večjih neumnosti na tem nivoju košarke.

Real je žogo v igro spravil pod svojim obročem, Nik Stauskas pa je iz neznanega razloga namerno naredil osebno napako nad Facundom Campazzom in mu podaril dva prosta meta. Argentinec je bil uspešen enkrat, ob zvoku sirene pa je bil nato neuspešen Shengelia in zmaga je ostala v Madridu.

Zoran Dragić je ob povratku v Evroligo igral nekaj manj kot 19 minut, v tem času pa dosegel 9 točk in tri skoke. Prvi strelec obračuna je bil z 20 točkami odlični center Reala Trey Thompkins, največ točk pri Baskonii pa je dosegel Shavon Shields, 14.

Včeraj je bil na delu tudi Žan Mark Šiško, ki je z Bayernom izgubil proti Asvelu, 22-letni organizator igre pa je v dobrih 11. minutah igre v statistiko vpisal 6 točk in dva skoka.

Real Madrid – Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz 70:69 (14:19, 23:19, 16:11, 17:20)

LDLC Asvel Villeurbanne – FC Bayern Munich 75:65 (16:18, 18:17, 20:16, 21:14)

Foto: EuroLeague Basketball

Sorodne objave