Zoran Dragić neustavljiv ob strelskem rekordu

Slovenski reprezentant Zoran Dragić še naprej kaže odlične predstave v dresu Ulma.


Na tekmi 10. kroga nemške Bundeslige je Dragić s soigralci gostoval pri moštvu JobStairs Giessen 46ers. Po izenačeni prvi četrtini se je gostom do polčasa uspelo odlepiti in priigrati prednost 14 točk. Blestel je vroči Zoran Dragič, ki je bil neustavljiv in je zadeval iz vseh položajev. Ulm je v takem tempu nadaljeval tudi v drugem polčasu in si zasluženo priigral še četrto letošnjo zmago, s katero so se varovanci Jake Lakoviča po katastrofalnem začetku sezone povzpeli na 11. mesto.

Dragić je najboljšo predstavo letos sklenil s kar 27 točkami ob 67 % metu iz igre, temu pa dodal še pet asistenc, dva skoka in tri pridobljene žoge.

Jaka Lakovič, trener moštva ratiopharm Ulm:

Rad bi čestital svojim igralcem za to odlično tekmo. Načrt pred tekmo so izpeljali do potankosti. Vedeli smo, da tekma ne bo lahka in bili smo pripravljeni na trdo obrambo. Gostje so znani po igri z hitrimi zaključki in želijo nasprotniku vsiliti svojo igro. To smo perfektno preprečili in kontrolirali tekmo od samega začetka. Igrali smo dobro obrambo, izsilili izgubljene žoge in konstantno nadzirali tekmo. Vsi igralci so danes prispevali svoj delež, statistika pa seveda govori sama zase. Čestitke moji ekipi.”

JobStairs GIESSEN 46ers – ratiopharm Ulm 77:97 (18:22, 20:30, 21:19, 18:26)

Foto: ratiopharm Ulm

Sorodne objave