Znanih osem udeleženk olimpijskih iger, #mojtim v julijske kvalifikacije

Četrtfinalni dvoboji svetovnega prvenstva so prinesli nova dva udeleženca olimpijskih iger v Parizu prihodnje leto. To sta postali Srbija in Nemčija. #mojtim bo nastop lovil v dodatnih kvalifikacijah.
Na svetovnem prvenstvu v košarki so se s četrtfinalnimi obračuni nadaljevali tudi boji evropskih ekip za dve vstopnici za olimpijski turnir v Parizu prihodnje leto. Po uvrstitvi v polfinale sta si to priigrali reprezentance Srbije in Nemčije. S tem sta se pridružili Združenim državam Amerike in Kanadi kot najboljšima reprezentancama Amerik na SP, JaponskiAvstraliji in Južnemu Sudanu, kot najvišje uvrščenim predstavnikom svojih celin na SP ter gostiteljici Franciji.

Ostale reprezentance bodo svojo vozovnico iskale na enem od štirih kvalifikacijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 2. in 7. julijem 2024. Na štirih kvalifikacijskih turnirjih se sicer obeta hud boj za preostala štiri mesta na OI. Na vsakem turnirju bo nastopilo šest ekip, poleg evropskih še najboljša moštva ostalih celin, ki bodo za močno želeno uvrstitev na igre morale osvojiti kvalifikacijski turnir. Sloveniji je takšen podvig uspel leta 2021, ko je na turnirju v Litvi prišla do nastopa na igrah v Tokiu, svojega edinega na OI doslej.


V julijskih kvalifikacijah bodo nastopile Slovenija, Litva, Latvija, Italija, Španija, Črna gora, Portoriko, Brazilija, Dominikanska republika, Grčija, Gruzija, Egipt, Finska, Nova Zelandija, Libanon, Filipini, Mehika, Angola, Slonokoščena obala, Kamerun, Bahami, Bahrajn, Poljska in Hrvaška. Olimpijske igre v Parizu se bodo sicer odvile med 26. julijem in 11. avgustom 2024.

Sorodne objave