Znani slovenski košarkar okrepil Helios

Domen Lorbek je novi član Helios Sunsev, ki bo domžalski dres oblekel po enajstih letih. Poleg Lorbkovega prihoda se od kluba poslavlja Kaleb Joseph.


Kot so zapisali na uradni strani kluba gre košarkarja, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Leta 1985 rojeni košarkar je v svoji karieri igral v močnih španskih, italijanskih in turških klubih, pri Heliosu pa bo debitiral že na petkovi tekmi s Podčetrtkom.

“Vesel sem, da se v Domžalah vračam v tekmovalni pogon. Verjamem, da lahko po najboljših močeh pomagam ekipi do zastavljenih ciljev. S fanti smo se hitro ujeli, žal mi je le, da zaradi trenutne situacije nimamo priložnosti igrati pred domžalskimi navijači, ” je dejal Lorbek, svoje pa je pristavil tudi glavni trener, Dejan Jakara: “Iskali smo košarkarja, ki bi lahko nekaj dodal našemu napadu. Po pregledu vseh možnosti v zadnjem mesecu dni, kar nismo našli nekoga, ki bi se lahko igralsko in karakterno hitro vklopil v naš sistem. Ko se je pojavila možnost ekipi dodati Domna Lorbka, nismo veliko oklevali. Sprejemamo malo rizika, ker nekaj časa ni bil v igralnem pogonu, a gre za izkušenega in predvsem inteligentnega košarkarja, ki se bo lahko hitro privadil na naš sistem igre. Ob tem se zahvaljujem tudi Kalebu Josephu za požrtvovalno delo v zadnjih mesecih. Ker je dobil ponudbo, ki se jo težko zavrne, hkrati pa smo ekipi ravno priključili Domna, smo se dogovorili, da mu v njegovi želji pri selitvi v tujino ne bomo povzročali težav.”

Sorodne objave