Zmaji z novo veliko okrepitvijo pod košem

Moštvo Cedevite Olimpije se je pod košem okrepilo z ameriškim krilnim centrom Mikaelom Hopkinsom, ki je v minuli sezoni nosil dres bolgarskega Balkana.


Cedevita Olimpija pridno nabira košarkarje za prihajajočo sezono. Izbrano vrsto Slavena Rimca je pod košem okrepil Američan Mikael Hopkins, ki je z novim klubom podpisal dvoletno pogodbo.

Evropski košarkarski javnosti je Mikael Hopkins postal znan v tekmovalni sezoni 2018/19, v kateri je nosil dres bolgarskega Balkana in bil soigralec povratnika v vrste Zmajev, Mirka Mulalića, s katerim bo združil moči tudi v novi sezoni. S svojimi predstavami je osvojil nagrado za najboljšega krilnega košarkarja v Fibinem Europe Cupu in bil hkrati najbolj odgovoren za preboj Balkana v končnico tega evropskega tekmovanja.

Hopkins je v povprečju dosegal 14,7 točke, 8,3 skoke, 2,4 podaje in 2,1 blokade na tekmo in bil s tem tudi najboljši bloker. Z valorizacijskim indeksom 19,4 je bil tretji najboljši v tej statistični kategoriji, hkrati pa je bil četrti najboljši skakalec tekmovanja.

Tudi v minuli sezoni je Hopkins v bolgarskem državnem prvenstvu navdušil s povprečjem 16,5 točk, 9,2 skokov, 1,1 blokad in 1,1 ukradenih žog v 25,5 minutah igre.

Sorodne objave