Zion Williamson s še višjim ratingom kot Dončić

V zadnjih letih košarkarji v ligi NBA vedno večji pomen pripisujejo tudi ratingom v popularni igri NBA 2K. Razvijalci igre so pred izdajo najnovejše verzije 2K20 razkrili ratinge posameznih košarkarjev. Te predstavljajo nekakšno skupno oceno igralčevih veščin, med najboljših 21 igralcev pa se je uvrstil tudi Luka Dončić.


Mladi slovenski košarkar naj bi imel v igri rating 87, kar bo potrejno 6. septembra ob izidu igre. Rating 87 Dončića uvršča na 21. mesto v ligi, ki si ga deli z Benom Simmonsom. Avstralski košarkar je bil tako kot Dončić novinec leta, nagrado pa je osvojil leto poprej.

Najbolje ocenjena košarkarja sta sicer Kawhi Leonard in Lebron James (97), sledijo James Harden (96), Kevin Durant (96), Giannis Antetokounmpo (96), Stephen Curry (95), Anthony Davis (94), Paul George (94) in tako dalje.

Zion najboljši novinec do sedaj

Kar nekaj prahu je dvignila tudi ocena Ziona Williamsona, ki bo letos debitiral v ligi NBA. Zion je ameriške košarkarske navdušence razvajal predvsem z dobrimi igrami v študentski ligi, kjer je igral za univerzo Duke.

Zion ima tako še preden je svoje New Orleans Pelicanse, ki so ga na naboru izbrali kot prvega, odigral prve minute skupno oceno 81. Do sedaj so novinci skoraj vedno prejemali največ 79, kar je lani veljalo za Luko Dončića. “Pričakoval sem, da mi bodo tako kot večini novincem dali oceno 79 ali nižje. Maksimalno 79. Ko sem zagledal rating 81, sem bil zelo zadovoljen,” je povedal Williamson.

Slovenskim navijačem gre sicer zadeva nekoliko v nos, saj je Dončić lani v ligo NBA prišel kot najboljši igralec Evrolige, medtem ko Zion še čaka na svoj debi.

Sorodne objave