Združitev Olimpije in Cedevite vse bližje?

Potem ko je Petrol Olimpija izpadla iz lige ABA, “rešil” pa je ni niti pirejski Olympiaocos s širitvijo jadranske lige, zdaj košarkarski prah dviguje namig o spojitvi Cedevite in Olimpije. Zgodba ima, kot vse kaže, že zelo trdne temelje in je tik pred uresničitvijo.


V medije je pricurljala senzacionalna novica o združitvi dveh klubov, Petrola Olimpije in zagrebške Cedvite. Hrvaški klub naj bi se preselil v Ljubljano, projekt Cedevita Olimpija pa naj bi nastopal v ligi ABA, EuroCupu, eden od ciljev pa je tudi evroligaški status.

Tako v Zagrebu kot v Ljubljani govoric o tem, da bo novi klub prevzel tekmovalne pravice zagrebškega kluba in domovanje ljubljanskega (v Zagrebu bi ostala le mlada razvojna ekipa), ne komentirajo. Dogovarjanje in priprava projekta sta potekala v strogi tajnosti in predvsem v ozkem krogu deležnikov, zato je Emila Tedeschija (predstavnik kluba Cedevita) in snovalce pronicanje novic v javnost dodobra presenetilo.

Osnovna ideja, ki naj bi že imela tudi dokumentacijske temelje, je močan klub v Ljubljani z razvojno-produkcijskim zaledjem v Zagrebu.

Foto: KK Cedevita

Sorodne objave