Zbogom Houston! James Harden se seli v Brooklyn!

V ameriških medijih je odjeknila novica, da bo najboljši strelec lige NBA zadnjih let James Harden kariero nadaljeval pri Brooklynu. Tam bo moči združil s košarkarskima superzvezdnikoma Kyriejem Irvingom in Kevinom Durantom.


V torek je Harden na novinarski konferenci brez ovinkarjenja spregovoril o svojem nezadovoljstvu z ekipo. Danes ga tudi ni bilo na treningu, odnosi med ‘raketami’ pa naj bi bili že prej na tankem ledu.

Vodstvo kluba je prav po njegovem »izpadu« pred novinarji dokončno zrežiralo mega-dogovor med tremi moštvi: Houston, Brooklyn in Cleveland.

Houston je za Hardena dobil Carisa LeVertaRodionsa Kurucsa (oba Brooklyn), Danteja Exuma (Cleveland) in štiri izbore v prvem krogu naborov Lige NBA (Brooklynove izbore v letih 2022, 2024 in 2026 ter Clevelandov izbor prihodnje leto) in štiri možnosti za zamenjavo lastnega izbora z Brooklynovim v 1. krogu v letih 2021, 2023, 2025 in 2027. Cleveland je dobil Jarretta Allena in Taureana Princa (oba Brooklyn). Houston je medtem LaVerta že poslal v Indiano in v zameno prejel Victorja Oladipa.

James Harden po osmih letih zapušča Houston, kjer se je dvakrat uvrstil v konferenčni finale in obakrat izgubil proti Bojevnikom iz Golden Statea. Najboljši strelec zadnjih treh let je bil leta 2018 izbran za najkoristnejšega igralca lige (MVP), kar osemkrat je bil član tekme zvezd.  Pri Raketah je v povprečju dosegal 29,6 točk na tekmo.

 

Photo: Elite Sports NY

Sorodne objave