Žan Mark Šiško znova nastopil v Evroligi in doživel tesen poraz

Od danes naprej Žan Mark Šiško ni več edini slovenski predstavnik v Evroligi. Zoran Dragić se je namreč pridružil Baskonii, ki je doživela poraz proti Olimpiakosu, vendar mlajšega od bratov Dragić še ni bilo v kadru njegovega novega moštva. Šiško je bil tako edini Slovenec, ki je dobil priložnost za igro v najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju, vendar je je igrišče zapustil s sklonjeno glavo. Muenchenski Bayern je namreč v Milanu, doživel težak poraz z 79-78.

Šiško je tekmo končal pri 5 točkah, ki jih je zbral v prav toliko minutah igre. Dvakrat je bil natančen na črti prostih metov, zadel pa je tudi svoj edini poskus za tri točke. Do svojih točk je prišel v drugi in tretji četrtini.

Bayern je zapravil lepo možnost za zmago, saj je dve minuti do konca četrtine vodil s 63-47, nato pa so Bavarci Italijanom dopustili, da se vrnejo v igro. Vladimir Micov in Sergio Rodriguez sta vodila igro Milana in štiri minute do konca je prednost Bayerna znašala zgolj še dve točki. V napeti končnici so odločali prosti meti, odločilnega pa je v prav v zadnjih trenutkih tekme dosegel Nemanja Nedović.

Nemci so zaenkrat povsem na zadnjem mestu lestvice Evrolige, ob sedmih zmagah imajo kar petnajst porazov.

Novo priložnost za dokazovanje bo imel Šiško v nedeljo, ko se bo Bayern Muenchen pomeril z Wuerzburgom.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: FC Bayern München Basketball

 

Sorodne objave