Zakaj je Maj Kovačevič prikrajšan za prvi turnir lige ABA 2

Liga ABA 2 se bo letos izvajala preko treh tekmovalnih turnirjev, prvi v teh dneh potega v srbskem Zlatiboru. Slovenija ima tam kot svojega predstavnika Helios Sunse, javnost pa je nekoliko presenetila novica, da v Zlatiboru ni hrvaške KK Gorice za katero igra Maj Kovačevič.


Maj Kovačevič se je pred začetkom sezone preselil h Gorici, pred tem pa je dve leti igral za Split. Njegova Gorica je imela pred začetkom sezone ambicije tudi v ligi ABA 2, a jim je vsaj tokrat načrte preprečil COVID-19. Moštvo Gorice namreč ni prispelo v Zlatibor, uradna izjava lige pa se glasi: “V skladu z varnostnimi protokoli lige ABA 2, povezanimi s COVID-19, so bile testirane vse ekipe, ki sodelujejo na turnirju v Zlatiboru. Kot se je izkazalo je v moštvu Gorice kar nekaj pozitivnih igralcev, ki zaradi tega razloga niso mogli odpotovati na prvega od treh kvalifikacijskih turnirjev rednega dela lige ABA 2.”

V tem trenutku še ni jasno kako bi liga obravnavala odsotnost Gorice in ali to pomeni, da bo hrvaško moštvo na drugi turnir krenilo z vpisanimi štirimi porazi.

Foto: Split/Ivica Čavka

 

Sorodne objave