Za Luko Dončića je meja le nebo

V noči na četrtek smo lahko spremljali še eno izjemno predstavo Luke Dončića, morda celo najbolj impresivno v njegovi kratki NBA karieri.


Slovenski čudežni deček je rešetal mrežico izjemno oslabljenih Warriorsov. Tekmo, ki so jo dobili z kar 142-94 je zaključil še pred koncem tretje četrtine in v 25. minutah igre zbral 35 točk, 10 skokov in 11 asistenc. S tem je postal igralec, ki je najhitreje v zgodovini dosegel trojnega dvojčka z vsaj 30 doseženimi točkami. Dončić je v to tekmo vstopil tudi na krilih zgodovinskega trojnega dvojčka, ki ga je dosegel ob domači zmagi nad San Antoniom, saj je postal poleg LeBrona Jamesa edini igralec, ki je dosegel trojni dvojček z vsaj 40 točkami še pred 21. rojstnim dnem.

Tekmo je Luka začel izjemno motivirano in odločno, saj je že v prvi četrtini vpisal 22 točk, pet skokov in pet podaj, česar ni zmogla niti celotna ekipa Warriorsov skupaj v tem delu igre.

Poleg vseh prej omenjenih rekordov, je slovenskemu asu uspelo doseči še enega; za nekaj mesecev je prehitel Oscarja Robertsona in postal najmlajši igralec, ki je na dveh tekmah zapored dosegel trojni dvojček s vsaj 35 točkami.

Poln hvale na njegov račun je bil tudi strateg Rick Carlisle: “Poglejte, on je zelo poseben igralec. Ni kaj za dodati. To ni več velika novica. To postaja že precej normalno.”

Vesel sem, da zmagujemo tekme. To je vse,” je po tekmi skromno dejal Dončić, ki je nato dodal še: “dobili smo tri tekma zaporedoma, moramo tako tudi nadaljevati.”

 

Sorodne objave